BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZorlu'dan satın alma sinyali!----

Zorlu'dan satın alma sinyali!

Zorlu'dan satın alma sinyali!
19 Temmuz 2013 - 11:09 www.finansgundem.com

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, şirket ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, CNBC-e'nin  konuğu oldu. Yüngül, piyasalar hakkında yorum yaptı ve şirketin gelecek planlarını anlattı.
DALGALANMALAR KİMSEYE YARAMIYOR

Piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmanın az da olsa devam edeceğini düşündüğünü aktaran Yüngül, dalgalanmanın şiddetinin azalmasını beklediğini söyledi. Yüngül, "Bu dalgalanmalar kimseye yaramıyor, önemli olan istikrarı yakalamak" dedi.
SEPETİN 2,20'DE KALMASI İYİ OLUR
Kurdaki hareketliliği de değerlendiren Yüngül, "Sepetin 2,20 seviyesinde kalması Zorlu Holding ve Türkiye açısından iyi olur. Dövizin enflasyon kadar artması en sağlıklısı" dedi.
Son 7-8 yıldır Türk Lirası'nın aşırı değerli olduğunu belirten Yüngül, "Aşırı değerli TL ihracatı yavaşlattı. İhracat daha fazla olabilirdi" diye konuştu.
Yüngül, kurdaki yükselişin Vestel'in bilançosuna başta negatif yansıyacağını, daha sonra pozitif etkinin görüleceğini söyledi.
RAMAZAN YAVAŞLAMASI VAR
Vestel'in VESBE faaliyet gösterdiği beyaz eşya sektöründe Ramazan ayı kaynaklı bir yavaşlama olduğunu söyleyen Yüngül, Gezi Parkı olaylarının da satışlara negatif etkisi olduğunu kaydetti.
Yüngül, "Satışları faizler, Avrupa'daki tatil, Ortadoğu'daki olaylar yavaşlattı. Temmuz ayı yavaş geçer ama satışlar geçen ayın ilk yedi ayına göre daha iyi olacak" dedi.
TÜRKİYE'NİN 7-8 PUAN ÜZERİNDE BÜYÜRÜZ
Vestel'de yıl sonu hedeflerinde revizyona gitmeyeceklerini söyleyen Yüngül, "Türkiye büyümesinin 7-8 puan üzerinde büyüme hedefimizi yakalarız. Adet bazında geçen senenin yüzde 10 üzerine çıkacağız" şeklinde konuştu.
YENİ PAZARLAR ORTADOĞU, TÜRKİ CUMHURİYETLER VE AFRİKA
Vestel için Avrupa'nın ana pazar olduğunu belirten Yüngül, yeni pazarların da daha fazla pay almaya başladığını söyledi. "Yeni pazarlar Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Afika" diyen Yüngül, ihracatta Avrupa'nın payının yüzde 80'den yüzde 74'e düştüğünü kaydetti.
KARAYEL'İN DENEME UÇUŞLARI YAPILIYOR
Vestel'in geliştirdiği yerli insansız hava aracı Karayel'in deneme uçuşlarının halen Sivrihisar'da yapılmakta olduğunu aktaran Yüngül, "Kareyel'in sevkıyatına Ekim ayında başlayacağız" dedi.
HER AN YENİ BİR SATIN ALMA YAPABİLİRİZ
Avrupa'da çok fazla konsolidasyon ve el değiştirme olduğunu söyleyen Yüngül, "Hiç ummadığımız markalar şu an Avrupa pazarında. Avrupa'daki tüm markalara bakıyoruz, her an yeni bir satın alma yapabiliriz" dedi.
ZORLU CENTER EYLÜL SONUNDA AÇILACAK
Zorlu Holding'in yatırım planlarından da söz eden Yüngül, İstanbul Zincirlikuyu'da inşaatı süren Zorlu Center'ın Eylül ayında açılacağını söyledi. Yüngül Zorlu Center için 2,5 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını ifade etti.
Zorlu Enerji'nin ZOREN yatırımları hakkında bilgi veren Yüngül, Kızıldere jeotermal santralinin toplam 80 MW'lık kapasitesinin 60 MW'lık kısmının Temmuz'da devreye gireceğini söyledi. Yüngül, "Türkiye'nin en büyük jeotermal santrali Ekim ayında devreye girmiş olacak" dedi.
PAKİSTAN'DAKİ RÜZGAR SANTRALİ DEVREYE GİRDİ
Zorlu Holding'in yurtdışı yatırımları arasında yer alan, Pakistan'daki 50 MW'lık rüzgar santralinin devreye girdiğini söyleyen Yüngül, İsrail'in en büyük doğalgaz çevrim santralinin ise Aralık-Ocak aylarında devreye gireceğini belirtti.
Yüngül, madencilik alanında ise Avrupa'nın tek nikel tesisinin Kasım'da deneme üretimine başlayacağını söyledi. Yüngül, "Aralık'ta nikel tesisinin devreye girmesiyle 150 milyon dolar ihracat planlıyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)