BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZorlu dünya devini beğenmedi----

Zorlu dünya devini beğenmedi

Zorlu dünya devini beğenmedi
20 Ekim 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, satışa çıkan dünya devini beğenmedi.

Satışa çıkan BlackBerry için Vestel’in patronu Ahmet Zorlu, “Türkiye’nin işine yaramaz. Ona verilecek parayla daha büyük işler yapılır” dedi. Casper’ın Kurucusu Yalçın Yıldırım ise “Potansiyel yetersiz” açıklaması yaptı.
Teknolojinin gerisinde kalıp pazar payının büyük kısmını rakiplerine kaptıran ve mali sıkıntıdan kurtulamayıp satılığa çıkarılan Kanadalı BlackBerry, Türkiye’nin de gündemine geldi. Yerli teknoloji üretme ve markalaşma konusuna odaklanan Türkiye için böylesine bir firmanın önemiyle ilgili ilginç görüşler ortaya çıktı.
Artık fayda sağlamaz
Bugün'den Murat Gülderen'in haberine göre; Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Kanadalı teknoloji devini satın almanın Türkiye’ye bu saatten sonra fayda sağlamayacağını belirterek, “Bu noktada ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’. Türkiye treni kaçırdı. Sistemi buraya uyarlamak zor. Benim de onu satın alacak kadar param yok. Ayrıca o parayla Türkiye yerli teknoloji anlamında çok daha büyük işler yapabilir” dedi.
Örnek çalışmalar yaptık
Vestel olarak akıllı telefonda çok büyük atılımlar yaptıklarını ve yerli tasarım uygulamalara sahip yeni cihazlarla dünyaya örnek olduklarını ifade eden Zorlu, “Bu cihazlar kısa süre sonra Türkiye ve dünya pazarlarında boy gösterecek. Hem hız hem incelik hem işlevsellik anlamında uygun fiyata en iyiyi üretiyoruz” açıklamasında bulundu.
Casper Bilgisayar Kurucu Ortağı
Yalçın Yıldırım ise şu an için Türkiye’nin böylesine büyük bir markayı işletecek durumda olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye akıllı telefon talebine hazırlıksız yakalandı. Şu an üretim yapmak elverişli değil.  Bizim öncelikle teknolojiyi içselleştirmemiz lazım. Öte yandan adetler bir anda çok büyüdü. 2014’e, 2015’e kadar biz bu sürecin tamamlanacağını düşünürken 2012’de ciddi bir talep oluştu.”
Devler kıskaca aldı
BlackBerry’yi satın almak isteyen firmaların başında Çinli Lenovo’nun geldiği belirtiliyor. Firmanın hisselerinin yüzde onunu hali hazırda elinde bulunduran Fairfax, şirketin tamamını 4,7 milyar dolarlık değerleme ile satın almak için başvuruda bulunmuş ve satışa onay çıkmıştı.
Ancak Fairfax’in ön anlaşmasına rağmen BlackBerry daha kârlı bir anlaşma için potansiyel alıcıları aramaya devam ediyor. Satın alma için adı geçen firmalar arasında ise Cisco, SAP, Samsung ve Google da bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)