BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZor durumdaki küçük işletmeler iflastan nasıl kurtulur?----

Zor durumdaki küçük işletmeler iflastan nasıl kurtulur?

Zor durumdaki küçük işletmeler iflastan nasıl kurtulur?
02 Haziran 2020 - 18:10 www.finansgundem.com

Ölümcül korona virüs pandemisi ekonomilere zarar vermeye devam ederken iflasın eşiğindeki bir işletmeniz varsa şunlar yapabilirsiniz

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

En iyi çabalarınıza rağmen, kurduğunuz ve işlettiğiniz şirket uçurumdan düşmek üzereyse tamamen pes etmeyin. Darbeleri yumuşatmak için yapabileceğiniz ve yapmamanız gereken şeyler var.

Alacaklılarınızla konuşun. İşyeriniz zor durumda ise onları bilgilendirin. Basit, proaktif ve realisttik olun. Boston merkezli bir şirketin danışmanı olan Gerry Sherman, “dürüst bir insansanız sektörde fark yaratabilir ve alacaklılarınızı borçlarınızın yeniden yapılandırmaya ikna edebiliriz.” dedi.

En önemli alacaklınıza öncelik verin. İşyerinizin tedariki için en önemli olan şirketle borcunuzu kapatmanız işletmenin geleceği açısından çok önemli olacaktır.

İflas durumuna gelen bir firma, Konkordato ilan etme imkanına sahip olup, mahkemeden belli süre hakkında takip yapılamamasını, borçlarının ertelenmesini , verilen makul sürede işlerini toparlayarak borçlarını ödeyebileceğini gösterir bir proje ile mahkemeye başvurabilir. Mahkeme sunulan projeyi inandırıcı görürse şirkete 3 aylık geçici mühlet vererek , projenin uygulanabilirliğini ve mali verilerin doğru olup olmadığını kayyum vasıtası ile incelettirir. Eğer firmanın projesi kabul edilmez ve taahhütler yerine getirilmezse başvurucu hakkında iflas kararı verilir.

Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı

Fransa normalleşme sürecinde yeni adım attı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mz03 Haziran 2020 10:03

    yazının başlangıç cümlesi yanlış. Alacaklılarınızla konuşmayın değil KONUŞUN olmalıydı. Yazının anafikrini bozmuş