BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZor durumdaki Credit Suisse, varlık satışına başladı----

Zor durumdaki Credit Suisse, varlık satışına başladı

Zor durumdaki Credit Suisse, varlık satışına başladı
06 Ekim 2022 - 12:16 www.finansgundem.com

Son bir yılda hisse değeri yaklaşık yüzde 60 düşen banka, mali yapısını düzeltmek için elindeki varlıkları satışa çıkarmaya başladı.


FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse, geçtiğimiz hafta para piyasalarında yaşanan finansman sıkıntısında başrolü oynarken son bir yılda neredeyse yüzde 60 değer kaybeden bankanın CDS'i yaklaşık yüzde 15 artarak 2009'dan beri en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, bu seviyelerin batma riskinden uzak olduğunu ancak bankanın kredibilitesinin bozulduğuna dikkat çekiyor.

Analistler, bankanın varlık satışı ile mali yapısını düzeltmek isteyeceğini belirtiyor.

Zor durumdaki Credit Suisse, Zürih'in finans bölgesinin merkezindeki Paradeplatz'da bulunan ünlü Savoy Hotel'i satmak istediğini açıkladı.

Bir sözcü, İsviçre bankasının küresel emlak stratejisinin bir parçası olarak emlak portföyünü düzenli olarak gözden geçirdiğini bildirdi.

Sözcü, "Bu sürecin bir parçası olarak banka, Hotel Savoy için bir satış süreci başlatmaya karar verdi. Tüm teklifleri ve potansiyel yatırımcıları dikkatle değerlendireceğiz ve zamanı geldiğinde herhangi bir kararı bildireceğiz" dedi.

Yaklaşık 200 yıllık otel, bu yıl büyük bir tadilat nedeniyle kapandı ve 2024'te Hotel Mandarin Oriental Savoy Zurich olarak yeniden açılacak.

Haberi ilk kez yayınlayan finans blogu Inside Paradeplatz, binanın 400 milyon İsviçre Frangı (408 milyon dolar) değerinde olabileceğini bildirdi. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre büyüme çalışmaları ve belirsizlikleri finanse etmek için bile bazı varlıklarını sattıktan sonra 4 milyar İsviçre Frangı sermaye artırımına gitmesi gerekebileceği öngörülüyor.

Credit Suisse’te ‘transfer krizi’ büyüyor

Credit Suisse gerçekten iflas edebilir mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)