BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZonguldak'ta heyelan; araçlar suya gömüldü----

Zonguldak'ta heyelan; araçlar suya gömüldü

Zonguldak'ta heyelan; araçlar suya gömüldü
25 Haziran 2022 - 15:31 www.finansgundem.com

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli yağış sebebiyle Zonguldak'ta dere taştı, iş yerleri su altında kaldı. Heyelanı da beraberinde getiren yağışlar araçları toprak altında bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında Karadeniz'de beklenen yağış başladı. Yağışın şiddetlenmesiyle bazı noktalarda su baskınları yaşandı.

Dere taştı, araçlar suya gömüldü

Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak nedeniyle Çaydamar Deresi taştı. Çaydamar Mahallesi'nde dere kenarındaki bir otoparkın istinat duvarı heyelan nedeniyle yıkıldı.

Ekipler kurtarma çalışması başlattı

Toprak kaymasıyla birlikte otoparktaki bazı araçlar dereye devrilerek, su içinde kaldı. Bölgede alınan önlemlerin ardından devrilme riski bulunan bazı araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Bazı işletmeler tedbiren boşaltıldı

Sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, bazı işletmeler de önlem amaçlı tahliye edildi. Ekipler, araçların dereden çıkartılması için çalışma başlattı.

Bartın'da sel nedeniyle yol kapandı

Bartın-Karabük kara yolunun Potbaşı mevkiinde yolun tamamı sularla kaplandı. Sürücüler araçlarıyla suların içinde güçlükle ilerledi. Muratbey mevkiinde ise yol tek şeride düşürüldü. Ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor.

6 ev boşaltıldı

Bölgedeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Epçiler köyünde dere yatağının taşması sonucu 6 evin zemininde hasar oluştu. Evler yıkılma riskine karşı tahliye edildi. Belediye ve Özel İdare ekiplerince yaka seli ve taşkın ihbarı yapılan bölgelerde çalışma başlatıldı.

Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı

Artvin'de şiddetli yağış heyelana neden oldu. Toprak kayması sebebiyle yamaçtan kopan kaya, tek katlı bir evin duvarını yıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Kastamonu'da yol çöktü

Kastamonu’da iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle, Şenpazar ve Cide ilçelerine giden yol dün yıkılmıştı.Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda açılan yol, bugün sabah saatlerinde tekrar etkisini gösteren yağışla birlikte yeniden yıkıldı. Şenpazar ve Cide'ye batı tarafından ulaşım sağlanamıyor.

Şiddetli yağışlar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışa karşı 11 kenti sarı, 2 kenti de turuncu kodla uyardı. Listede Karadeniz Bölgesi'nden Rize, Samsun, Sinop, Zonguldak, Kastamonu ve Artvin de yer aldı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Kastamonu'daki sel iki ilçeye giden yolları kapattı

Trabzon'da heyelan! 5 bina toprak altında kaldı

Meteoroloji’den korkutucu sağanak yağış uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)