BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZiya Akkurt'tan piyasa yorumu!----

Ziya Akkurt'tan piyasa yorumu!

Ziya Akkurt'tan piyasa yorumu!
27 Ocak 2014 - 08:08 www.finansgundem.com

Akbank’ın eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, piyasalarda dalgalanmaların süreceğini, ancak yabancı yatırımcının fazla etkilenmediğini söyledi

Ziya Akkurt finans sektöründeki deneyimini artık reel sektörde konuşturuyor. Doruk Tarımsal Holding ve BPN Danışmanlık Yönetim Kurulu üyesi olan Ziya Akkurt her ne kadar şimdilik bankacılığı bıraksa da 'finansçı' şapkasıyla şirketlere dalgalı ortamlarda zorluklarla mücadele konusunda yol gösteriyor.

BORÇ ÖDEMESİNDE SORUN YOK

Kur artışının özel sektör borçlarının ödenmesi açısından çok büyük bir sıkıntı yaratmayacağını düşünen Akkurt, ancak bu yıl belirsizlikler nedeniyle herkesin biraz daha temkinli davranacağını belirterek, "Gerek ülkenin kendi iç dinamikleri gerekse yurt dışındaki dinamikler çok net görülemiyor. Özellikle peş peşe yapılacak yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nasıl bir politika izleneceği konusunda sıkıntı yaratabilir" dedi.  Bireysel kredilere getirilen kısıtlamaları olumlu bir adım olarak değerlendiren Akkurt, ancak bu önlemlerin iç tüketimi frenlemesinin kaçınılmaz olduğunu, ayrıca  fiyatı yükselen ithal ürünler yerine yerli ürünlerin tercih edileceğini vurguladı.

YATIRIMCI GERİ ADIM ATMIYOR

Akkurt, son aylarda iç siyasette artan gerginliğin yabancı sermayeyi çok fazla etkilemediğini vurgulayarak, "Benim görüştüğüm yabancılar ne olursa olsun stratejik hedefleri doğrultusunda yatırım kararlarında herhangi bir geri adım düşünmüyorlar. Buradaki ortamdan dolayı o kadar kolay etkileneceğini sanmıyorum. Daha kısa vadeli düşünenler etkilenebilir.

YERLİ ÜRÜNLER DESTEKLENMELİ

Akkurt, bankacılık döneminden beri yerli malı kullanımının teşvik edilmesini önemsiyor. Özellikle de cari açık riskinin tartışıldığı bugünlerde konuya daha çok özen gösterilmesi gerektiğine inanan Ziya Akkurt, şu görüşleri paylaştı: "Yerli malı konusunda kamu ihalelerinde belli teşvikler var. Yatırım konusundaki teşviklerin daha etkin olması gerekiyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)