BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiya Akkurt Nurolbank ile el sıkıştı----

Ziya Akkurt Nurolbank ile el sıkıştı

Ziya Akkurt Nurolbank ile el sıkıştı
29 Şubat 2016 - 07:16 www.finansgundem.com

2012 yılı başında sürpriz bir şekilde Akbank Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Ziya Akkurt, 4 yıllık aradan sonra finans sektörüne geri dönüyor

Halen Sarkuysan ve Western Union’un perakende hizmetlerini sunan BPN Ödeme A.Ş.’nin yönetim kurulunda görev yapan Akkurt’un yatırım bankası Nurolbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı olmak üzere Çarmıklı Ailesi ile el sıkıştığı konuşuluyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, önümüzdeki birkaç hafta içinde Nurol Yatırım Bankası başkanlığı görevini Nurettin Çarmıklı’dan devralmaya hazırlanan Akkurt’un aynı zamanda bankanın kredi komitesinin de başına geçeceği gelen bilgiler arasında. Halen başkanlığı yürüten Nurrettin Çarmıklı’nın ise yeni dönemde yönetimde yer almayacağı belirtiliyor. 

YENİDEN YAPILANMAYA GİDİYOR

Nurolbank’ın iki yıl önce de yerli ve yabancı bankalarda deneyimi olan Özgür Altuntaş’ı genel müdür olarak bünyesine kattığını hatırlatan bankacılık çevreleri, “Finans sektöründe 30 yıla yakın deneyimi olan duayen bankacı Akkurt’un Nurolbank’a transferi, bankanın yeni bir atağa hazırlandığını gösteriyor.

Yatırım bankacılığındaki oyuncular son dönemde birer ikişer yeniden yapılanma sürecine girdi. Nurolbank da bu trendin gerisinde kalmadı” şeklinde yorumladı. 1999 yılında kurulan Nurolbank’ın hisselerinin yüzde 78’i Nurol Holding’e, yüzde 16’sı Nurol İnşaat’a ve kalan kısmı da Nurol Ailesi üyelerine ait.

2014 sonu itibariyle bankanın aktif büyüklüğü 634 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. 45 milyon ödenmiş sermayesi ve 97.5 milyon özkaynağı olan bankanın 344 milyon TL de kredi büyüklüğü bulunuyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SS01 Mart 2016 10:16

    Ziya bey sektörün en deneyimli ve integrity si en yüksek olan yönetici profilidir. Başarılar diliyoruz...