BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZirvedekiler başarılarının sırlarını anlattı----

Zirvedekiler başarılarının sırlarını anlattı

Zirvedekiler başarılarının sırlarını anlattı
02 Nisan 2013 - 15:29 www.finansgundem.com

t-MBA Zirvesi'nde Hüsnü Özyeğin, Pınar Abay, Adnan Bali, Cem Gülan, Uğur Gazanker ve Fethi Şimşek, Doğa Koleji öğrencileriyle vizyonlarını paylaştı

Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında bu yıl 6’ncısı düzenlenen t-MBA Zirvesi’nin açılış konuşmasını FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı. Özyeğin, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen Zirve’de, kendi başarı hikâyesinden örnekler vererek girişimciliğin başarıya giden yolda ilk adım olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan ve t-MBA mezunu Sehergül Çalış kendi başarı hikâyelerini öğrencilerle paylaştı.
DOĞA KOLEJİ t-MBA ZİRVESİNDEN FOTOĞRAFLAR
Lise düzeyine indirgenmiş bir üniversite MBA modeli olarak, sadece Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nde uygulanan ve EdExcel, Pearson tarafından akredite edilen ödüllü t-MBA eğitim modeli kapsamında, öğrencilerin organizasyonuyla düzenlenen 6’ncı t-MBA Zirvesi’nde iş hayatının önemli isimleri, gençlerle bir aradaydı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen zirveye, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, Doğa Koleji t-MBA mezunu Sehergül Çalış ve iş dünyasından birçok önemli isim katıldı.
t-MBA Zirvesi’nin bu yılki açılış konuşmasını, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin yaptı. Özyeğin, Türkiye’nin en büyük amfisinde binlerce öğrenci ve katılımcıya, başarı basamaklarını tırmanırken aldığı en önemli kararları anlattı. Özyeğin; “Ben İzmirliyim, İstanbul’a 10 yaşımda kendi kararımla, ailemi geride bırakıp okumak için geldim. Yazları İzmir’e döndüğümde de dedemim yanında çalışıyordum” dedi. Okul hayatı boyunca çalıştığını vurgulayan Hüsnü Özyeğin, ikinci en önemli girişimcilik kararının Amerika’ya gitmek olduğunu belirtti. 
Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Özyeğin, üniversite hayatında, öğrenci başkanlığı yaptığını anlatarak kazandığı liderlik ve girişimcilik vasıflarının kariyer başarısında önünü açtığını vurguladı. Özyeğin; “Liderlik vasıfları bir gençte akademik vasıflardan daha önemlidir. Sizler, yarın dünyaca ünlü üniversitelere başvuruda bulunduğunuz zaman, sizin Doğa Koleji’nde yaptığınız çalışmalar çok önemli rol oynayacak” diyerek Harvard Üniversitesi’ndeki başarılarından da söz etti. Eğitime verdiği önemi vurgulamak için pek çok okul ve öğrenci yurdu açtığını, bu okulları özellikle Doğu’da açtıklarını vurgulayan Hüsnü Özyeğin, salondan büyük alkış aldı.
Öğrencilere, başarılı olmak için girişimci olmaktan korkmamaları gerektiği tavsiyesinde bulunan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, okul arkadaşlığının önemini de vurguladı. Hüsnü Özyeğin plaketini Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker’in elinden aldı.
Zirvenin ikinci konuşmacısı Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kendi öğrencilik hayatının çok zor koşullarda geçtiğini, öğrencilerin Doğa Koleji’nde kendilerine sunulan imkânları sonuna kadar değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
İNG Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay t-MBA Zirvesi’nin ilk kadın konuğu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Gençlere ve kadınlara dokunmak gibi bir hayalim var. Bu nedenle bu tür etkinliklere davet edilmek beni çok mutlu ediyor. Türkiye’de yeni nesil çok farklı yetişiyor. Düşünmeniz gereken en önemli şey, nasıl girişimcilik hikâyesi yaratabilirim, nasıl kendi işimi kurabilirim olmalıdır. Çünkü Türkiye’de bu konuda pek çok fırsat var. t-MBA gibi bir eğitim modeli dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.
“Yarınlarımız size emanet, sizlere güveniyoruz” diyen Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, Doğa Koleji’nin Türk eğitim sistemine t-MBA gibi önemli bir model icat ettiğini ve bu sayede geleceğin liderlerini yetiştirdiğini söyledi.
Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek ve Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, katılımcılara ve gençlere ayrı ayrı teşekkür ederek 2014’teki 7’nci t-MBA Zirvesi’nin hazırlıklarını şimdiden başlattıklarını söylediler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)