BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakZirvedeki milyarderler gayrimenkule göz dikti----

Zirvedeki milyarderler gayrimenkule göz dikti

Zirvedeki milyarderler gayrimenkule göz dikti
28 Şubat 2023 - 18:26 www.finansgundem.com

Servet inşa etmek için en popüler yollardan biri olan gayrimenkul piyasası dünyanın en zenginlerinin de dikkatini çekti. Benzinga’nın haberinde Buffett, Musk ve Bezos’un gayrimenkul yatırımlarına yer veriliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gayrimenkul uzun zamandır servet inşa etmek için kazançlı bir yatırım seçeneği olarak kabul edilir. Dünyanın en zengin insanlarının birçoğu da bu gerçeğe yabancı değil. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dünyanın en zengin beş insanından üçü de şu sıralara emlak sektöründe benzeri görülmemiş hamleler gerçekleştiriyor.

Benzinga’nın haberinde Warren Buffett, Elon Musk ve Jeff Bezos’un dev gayrimenkul yatırımlarına yer verildi. Habere göre geniş araziler satın alan ve son teknolojiye yatırım yapan milyarderler geleneksel servet yaratmanın yöntemlerinin temel taşlarını uyguluyor.

Warren Buffett

Efsane yatırımcı Warren Buffett, konut piyasasının güçlü bir şekilde toparlanacağı iddiasıyla gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Buffett’ın Louisiana-Pacific şirketinden 1,25 milyon adet hisse alması, sektörün dibe vurduğuna dair iddiasını gösteriyor.

Berkshire Hathaway'in en son ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu raporu, konut yapımı çözümleri şirketi Louisiana-Pacific’ten 417,1 milyon dolar değerinde hisse senedi aldığını gösterdi. Buffett’ın yatırım firması şirketin %7’sine ortak oldu. Benzinga haberine göre bu denli büyük bir yatırım Buffett’ın firmada değer potansiyeli gördüğünü ve konut piyasasının toparlanmasıyla şirketin büyümesini beklediğini işaret ediyor.

Uzun vadeli yatırımlarıyla bilinen Buffett’ın bu hamlesi konut sektörü, ekonomi ve bireysel yatırımcılar için olumlu bir sinyal olarak algılanabilir. Zira yatırım dünyasındaki son gelişmelerle birlikte bireysel yatırımcılar da küçük miktarlar üzerinden gayrimenkul piyasasına yatırım yapabilir hale geldi.

Haberde, Buffett’ın bahsinin doğru olması halinde gayrimenkul varlıklarına 100 dolarlık bir yatırım yapmanın akıllıca olabileceği belirtiliyor.

Jeff Bezos

Amazon.com’un Kurucusu Jeff Bezos da konut piyasasına yatırım yapma konusunda yabancı değil. Bezos yatırımcıların gelecek vaat eden mahallelerde tek ailelik konut varlıklarını 100 dolar gibi düşük bir fiyata satın almalarına izin veren bir yatırım şirketini destekledi.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi ve Salesforce Eş CEO'su Marc Benioff da dahil olmak üzere başka yatırımcıları olan Bezos destekli şirket, en yüksek talep potansiyeline sahip mülkleri satın alıyor. Şirket daha sonra akredite olmayan yatırımcıların kira yoluyla pasif gelir elde edebilmesine ve tek bir tıklamayla hisse satın alabilmesine imkan sağlayan bir çevrimiçi platformda listeliyor.

Elon Musk

Daha çok elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay havacılık şirketi SpaceX ve son satın aldığı sosyal medya devi Twitter ile kendinden söz ettiren Elon Musk gayrimenkul destekli yeni bir gelir akışına da göz dikti.

Musk, şirketler çalışanlarının konut inşa etmesi için inşaat firması Lennar Corp ile ortaklık kuruyor olabilir.

"Project Awesome" (Müthiş Proje) olarak adlandırılan proje, Bastrop County, Teksas'ta, Boring Company ve SpaceX tesislerinin yakınında 110 evden oluşacak. Projenin alt birimi halihazırda geliştirme için onay aldı. Project Awesome Musk'ın şirketleri tarafından yaratılan binlerce istihdam nedeniyle bölgedeki artan konut ihtiyacını ele alacak.

‘Avrupa’nın kasası’ kriptodan az laf çok iş bekliyor

 

Barclays: Enflasyon düşse de hisse senetleri aşırı pahalı

 

Bankaların temiz enerji finansmanı artıyor

 

Visa ve Mastercard kriptoda frene bastı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)