BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZirvede 'Rusya' çatlağı----

Zirvede 'Rusya' çatlağı

Zirvede 'Rusya' çatlağı
19 Aralık 2014 - 06:34 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın AB zirvesinde Rusya'ya yaptırımların yumuşatılmasını teklif ettiği ancak diğer liderlerin bunu reddettiği öne sürüldü

Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları AB Komisyonu'nun ekonomiyi canlandırmak için teklif ettiği 315 milyar avroluk yatırım paketini onayladı. Bu arada zirvede Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Rusya'ya ambargonun yumuşatılmasını teklif ettiği, diğer liderlerin buna karşı çıktığı iddia edildi.

Zirve kararlarında, 2015-2017 dönemini kapsayan yatırım paketine üye ülkelerin yapacakları katkılara AB'nin bütçe disiplini denetiminde esneklik tanınacağı belirtildi.

Gelecek yılın ortasında faaliyete germesi planlanan yatırım paketinin finansmanı, AB ortak bütçesinden ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan 21 milyar avro aktarılmasıyla sağlanacak. Avrupa Stratejik Yatırım Fonu (EFSI) olarak adlandırılan yatırım paketinde 21 milyar avroluk çekirdek sermayenin özel sektörün ve üye ülkelerin katılımıyla 15'e katlanması hedefleniyor. Yatırım paketi yüzlerce enerji, ulaştırma, eğitim ve Ar-Ge projesinin finansmanında kullanılacak.

UKRAYNA KRİZİ

 İki gün sürmesi öngörülmesine rağmen ilk günden tamamlanan zirvede Ukrayna krizi de masaya yatırıldı.

Zirve kararlarında Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerin büyük endişe kaynağı olduğu belirtilerek, Rusya dahil bütün taraflara Minsk Anlaşması'nı eksiksiz uygulamaları çağrısı yapıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, düzenlediği basın toplantısında, "Avrupa Ukrayna'ya daha fazla destek vermeye hazır fakat Ukrayna ekonomik reformların peşinden gitmeli ve yolsuzlukla aktif mücadele etmeli" dedi.

Merkel, "Eğer (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bağlı olduğunu söylüyorsa sözlerine güvenmek ve bunun üzerinde çalışmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Angela Merkel, "Rusya'ya yaptırımların belli nedenlerle uygulandığını, sona erdirilmesi için bu nedenlerin ortadan kalkması gerektiğini" vurguladı.

Diplomatik kaynaklar, AB zirvesinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Ukrayna'da ateşkese büyük ölçüde uyulması nedeniyle Rusya'ya yaptırımların hafifletilmesini teklif ettiğini fakat Almanya, İngiltere, Polonya ve Baltık ülkeleri başta olmak üzere birçok üye ülkenin buna karşı çıktığını belirtti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Davranışını değiştirirse Rusya'ya kapı daima açık. Fakat bunu yapana dek yaptırımlar sürmeli" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)