BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZırhlı araç kazalarına soruşturma başlatıldı----

Zırhlı araç kazalarına soruşturma başlatıldı

Zırhlı araç kazalarına soruşturma başlatıldı
21 Haziran 2017 - 20:05 www.finansgundem.com

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde son 2 günde meydana gelen, toplam 7 kişinin yaşamını yitirdiği, polis zırhlı araçlarının da karıştığı kazalarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Valilik, İçişleri Bakanlığı’ndan da müfettiş istedi.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi’ne bağlı Kazıktepe Köyü’ne hububat hasadı programına katılan Vali Hüseyin Aksoy, gazetecilerin sorusu üzerine Lice İlçesi’ne giden karayolunda son iki günde meydana gelen ve polis zırhlı araçlarının da karıştığı 2 kaza ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ve Valilik tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi. Toplam 7 sivilin öldüğü 14’ü polis, 10’u sivil toplam 24 kişinin yaralandığı her iki kaza ile ilgili Vali Aksoy, İçişleri Bakanlığı’ndan kazaların araştırılması için müfettiş istediklerini de belirterek, "Yaşanan trafik kazası sonucunda vatandaşlarımız yaşamını kaybetti. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, büyük bir üzüntü duyduk.

DAİRE BAŞKANLARINDAN İNCELEME

Bunların soruşturulmasıyla ilgili adli anlamda Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli soruşturmayı başlatmıştır. İdari anlamda da soruşturmalar başlatılmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 2 daire başkanı dün itibariyle Diyarbakır’a geldi. Olayın seyri ve ne şekilde olduğu hussunda incelemeler yaptı. En kısa zamanda müfetişler gelip olayın oluş şeklini, idari anlamda kullanıcı arkadaşların herhangi bir kusurlarının olup olmadığını bütün yönleriyle araştıracağız" dedi.

’DİYARBAKIR HALKI TERÖR ÖRGÜTÜYLE ARASINA MESAFE KOYMUŞTUR’

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle Kocaeli Valiliği’ne atanan Vali Aksoy, kente 3 yıl görev yaptığını hatırlatarak, bu süre içerisinde Diyarbakır’ın sorunlarının azaltılması, var olan sorunların, hasarların en alt seviyeye indirilmesi konusunda büyük çaba harcadıklarını ifade ederek, "Diyarbakır halkı terör konusunda, terör örgütüyle arasına mesafe koymuştur. Ben Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda çok önemli mesafeler alındı, bundan sonra da alınmaya devam edecektir" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)