BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaZiraat'ten mikro işletmelere kredi----

Ziraat'ten mikro işletmelere kredi

Ziraat'ten mikro işletmelere kredi
26 Ağustos 2013 - 16:14 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Avrupa Yatırım Fonu ile yaptığı ek anlaşmayla, kredi tutarını 1 milyar TL daha artırarak 1.3 milyar TL'ye çıkardı

Ziraat Bankası’ndan Avrupa Yatırım Fonu işbirliğiyle mikro işletmelere ve kadın girişimcilere 1.3 Milyar TL’lik destek verecek.
Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, 2012 yıl sonunda Avrupa Yatırım Fonu’ndan (AYF) sağladığı teminatla ticari faaliyete yeni başlayan mikro ölçekli işletmelere ve kadın girişimcilere 300 milyon TL’lik kredi sağlayan Ziraat Bankası, AYF ile devam etmekte olan işbirliğinin yoğun talep görmesi üzerine mevcut kredi programını 1 milyar TL daha artırarak 1.3 milyar TL’ye çıkardı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan, güçlü ve yaygın yurtdışı şube ve iştirak yapılanması ile uluslararası piyasalarda Ziraat Bankası olarak etkinliklerini artırmaya devam ettiklerini ifade etti.
Arslan, “Orta ve uzun vadeli uygun maliyetli kaynak temin ederek KOBİ’ler başta olmak üzere müşterilerimizin rekabet avantajlarını artırmaya yönelik finansal destek sağlamayı esas alan uluslararası bankacılık stratejimiz temelinde yurtdışı kaynak temini imkânlarımızı her geçen gün artırıyoruz. AYF ile sürdürmekte olduğumuz işbirliği finansal sistemimizdeki önemli bir ihtiyaca yanıt vermek üzere şekillendirildi. Bu işbirliği, özellikle yeni kurulan işletmelerin yeterli teminat sağlayamamalarından dolayı dış finansman olanaklarına ulaşmada yaşadıkları sorunlara finansal çözüm oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, AYF tarafından sağlanan teminat desteği ile Bankamızın mikro işletmelere ve kadın girişimcilere orta ve uzun vadeli uygun maliyetli kredi sağlamasına 2012 yılı sonunda başladık. Programın ilk 300 milyon TL’lik bölümü 7 binin üzerinde bir müşteri kitlesine ulaşarak kısa bir süre içinde yüksek bir başarı ile tamamlandı” dedi.
Arslan ayrıca AYF teminat desteğinden en fazla 5 yıllık ticari faaliyeti olan, çalışan sayısı 9’u geçmeyen ve yılsonu cirosu 2 milyon avronun altında bulunan mikro işletmelerin yararlanabileceğini ifade etti. Proje kapsamındaki maksimum 50 bin TL limitli kredilerin 12-60 ay arası vadelerle ve cari faiz oranı üzerinden yüzde 20 indirimli olarak kullandırılacağını belirtti.
Açıklamada, küçük işletmelerin sağlıklı finansman yapısı ile ülkemiz ekonomisinin istikrarlı büyümesine önemli katkıları olacağı düşüncesinden hareketle benzer uluslararası işbirliklerin artırılarak sürdürülmesinin hedeflendiği ifade edildi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)