BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten 1.794 milyon TL kâr----

Ziraat'ten 1.794 milyon TL kâr

Ziraat'ten 1.794 milyon TL kâr
06 Ağustos 2013 - 17:51 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası'nın kredilerinin bilanço içindeki payının arttığını belirtti.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, 2013 yılının ilk yarısına ilişkin verileri değerlendirdi. Aydın,  yılın ilk yarısında banka aktifleri %11 artarken müşteri ağırlıklı bir bilanço oluşturma hedefi çerçevesinde kredilerin %27 büyüdüğünü ve 1.794 milyon TL net kâr elde edildiğini bildirdi.
Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nın 150. yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, yeniden yapılanmanın getirdiği dinamizmle hedefleri gerçekleştirme yolunda adım adım ilerlediklerini söyledi. "Bir buçuk asırlık yaşımıza rağmen genç ve dinamik kalıp, çağın gerektirdiği bankacılığı yapacak kurumsallaşmayı tesis etme çabalarını sürdürdüyoruz" diyen Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kredi değerlendirme, tahsis ve yönetimini, risk iştahını kurumsallaştıracak şekilde yeniden tesis ettik. Bu sayede 2012’de aktif olmadığımız kredi piyasalarında artık daha etkin olmaya başladık.  2013 ilk yarı kredi büyüme rakamlarımız da bunu teyit ediyor. Ziraat Bankası, kredilerinin bilanço içindeki payını artırırken, müşteri odaklı yeni iş modeli kapsamında sürdürmekte olduğu yeniden yapılanma ile kurumsal ve bireysel müşterilerinin bankacılık hizmet ve ürün ihtiyaçlarını doğru hizmet noktalarından, zamanında ve uygun koşullarla karşılamaya devam etmektedir.”
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ODAKLI YAPILANMA
Hüseyin Aydın, Türkiye'nin hemen her noktasında hizmet veren Ziraat Bankası’nın yaygın yurtiçi şube ağını, banka müşterisi tanımı gerçekleştirecek ve yeni iş modeli stratejileri ile uyumlu olacak şekilde yapılandırdıklarını, şube dışı kanalların geliştirilmesini teminen yatırım yaptıklarını, yeniledikleri yeni internet siteleri ve internet şubesinin buna iyi bir örnek olduğunu, kitlelerle etkin bir bankacılığın buluşturulması için çalışmalarını sürdürdüklerini, sayılarını artırdıkları şubelerinde hem çalışanları için uygun çalışma ortamı hem de müşterileri için uygun hizmet alım noktaları sağlanması yönünde önemli adımlar attıklarını vurguladı. Aydın, “150. yılımızda 150 yeni şube açmayı planlamıştık. Bu şubelerin 66'sı halihazırda açılmış durumda. Özellikle büyük şehirlerdeki rekabette daha etkin yer alıyor olacağız. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla planlamasını yaptığımız yeni hizmet modelimiz tüm şubelerimizde uygulamaya alınmıştır. Şubelerimiz üzerindeki yoğunluğun azaltılması, müşteri memnuniyetinin ve operasyonel verimliliğin artırılması amacıyla operasyonel süreçlerin iyileştirilmesi ve etkinleştirilmesi sürmektedir.  Bu çerçevede tesis edilmiş olan operasyon merkezimiz aylık yaklaşık 1 milyon adet işlemin üzerinde bir hacme ulaşmış bulunmaktadır. Böylelikle yeniden yapılanmanın getirmekte olduğu ek işletme giderleri, etkin bir maliyet yönetimi ile dengelenmektedir. Müşteri ağırlıklı bilanço yapısını oluşturmaya başladığımız bu yıl müşteri memnuniyetini de üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş ortaklarımız olarak gördüğümüz müşterilerimizi ve çalışanlarımızı en değerli aktiflerimiz olarak sayıyor ve her şeyin üzerinde tutuyoruz” dedi. 
DIŞ TİCARETİN FİNANSMANINDA ETKİNLİK
Hüseyin Aydın, dış ticaretin finansmanında daha fazla söz sahibi olmak istediklerini, bu kapsamda uluslararası kuruluş ve bankalardan sağlanan kredileri artırmanın yanı sıra Nisan ayında sendikasyon kredisi temini ile kaynak yapısını da çeşitlendirdiklerini anlattı. Aydın, yabancı para işlemlerin bilanço içerisindeki payının arttığını, Ziraat Bankası müşterilerine yurtiçinde ve yurtdışında en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini,  yurtiçi ve yurtdışı iştirak ve ortaklıklarının da yapılandırılması ve verimli hale getirilmesi çalışmalarının değişim projesinin içinde bulundukları safha içinde odaklandıkları hususların arasında ağırlıklı olduğunu, matriks yapılanmada Ziraat Finans Grubu kavramının ana çatıyı teşkil edecek şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
KÂRLI VE VERİMLİ BÜYÜME
Hüseyin Aydın, sözlerine “Sürdürülebilir kârlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, bilanço yapısı güçlü ve müşteri odaklı yapılanma hedefiyle Ziraat Bankası, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için ve bir bankadan daha fazlası olmanın yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarına devam etmektedir” diyerek son verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)