BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat'te taşınma sancısı----

Ziraat'te taşınma sancısı

Ziraat'te taşınma sancısı
19 Mayıs 2013 - 13:19 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası çalışanları bankanın taşınmasından mutsuz. Nedeni ise para...

Kamu devi Ziraat Bankası, enikonu İstanbullu oldu. Genel Müdürlük birimlerini insan kaynakları ve destek hizmetleri hariç İstanbul’a taşıyan Ziraat’te taşınma süreci biraz sancılı geçiyor. Vatan Gazetesi'nden Ufuk Şanlı'nın haberine göre banka çalışanları İstanbul’a taşınan bir diğer kamu bankası Vakıflar Bankası benzeri bir taşınma olanağının kendilerine sunulmamasından mutsuz. 2011’de İstanbul’a taşınma kararı alan Vakıfbank, Başkent’ten İstanbul’a giden personeline iki yıl kira yardımı yaptı. Ayrıca taşınma masraflarını da özel bir nakliye firmasıyla anlaşarak ciddi anlamda düşürdü. Buna karşın Ziraat, personeline bir sefere mahsus 600 ila 800 lira arasında bir fark ödüyor. Personel arasında rahatsızlık yaratan bu sorunun çözümü için Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın devreye girmesi bekleniyor.
Adının açıklanmasını istemeyen bir banka çalışanı, “İstanbul’da yaşam Ankara’ya göre çok daha pahalı. Ankara’da 400 lira kirayla iyi bir ev bulmak mümkün. İstanbul’da aynı standartlar da bir evin kirası 750- 800 lira. Buna taşınma maliyeti de eklendiğinde fatura çok daha fazla büyüyor” dedi. Nakliye firmaları Ankara-İstanbul hattında taşınma işlemleri için 1.400 ila 1.750 lira ücret talep ediyor. İstanbul’daki genel müdürlük birimlerine tayini çıkan personel bu ücreti de kendi cebinden ödemek zorunda kalıyor.
Banka yönetimi ise İstanbul’a taşınmanın mecburi olmadığını, gitmek istemeyen personelin uygun pozisyon olması halinde Ankara’da kalabildiğini, özellikle ailelerin bölünmemesi için bu konuda son derece hassas davrandıklarını bildirdi. 
Geri sayım sürüyor
Öte yandan Ziraat Bankası, İstanbul Finans Merkezi kapsamında Ataşehir’e taşınmak için gün sayıyor. Ataşehir’de 2 dev kuleden oluşan büyük bir genel müdürlük binası inşa etmeye hazırlanan Ziraat, dünyaca ünlü mimarlık firması KPF ile el sıkıştı. 54 bin 390 metrekarelik alana inşa edilecek yeni genel müdürlük binasının toplam 200 bin metrekare kullanım alanı olması planlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)