BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'in sendikasyonuna büyük ilgi!----

Ziraat'in sendikasyonuna büyük ilgi!

Ziraat'in sendikasyonuna büyük ilgi!
10 Nisan 2015 - 09:59 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Dış ticaretin finansmanında da oldukça önemli bir mesafe kaydettiğimizi görüyoruz" dedi.
 
9 Nisan 2015 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Bankanın üst yönetimi, sendikasyon kredisine iştirak eden 41 bankanın üst düzey yöneticileri ile imza töreni için Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Genel Müdür Hüseyin Aydın törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
 
"Tamamen kendi kaynaklarımızla tasarlayıp uygulamakta olduğumuz değişim projemiz çerçevesinde  dış ticaretin finansmanında da oldukça önemli bir mesafe kaydettiğimizi görüyoruz. Özkaynaklarımızla uyumlu ve dengeli bir bilançoyu esas alan finansal yapılanma stratejimiz kapsamında  kaynak yapısını çeşitlendirerek derinleştirmeyi sürdürmekteyiz. Mevduat tabii ki temel finansman kaynağımız olmaya devam edecek. Ancak mevduat dışı kaynaklar yoluyla da maliyet ve uzun vade avantajı sunan fonlama imkanlarından yararlanma stratejimizi de geliştirerek sürdüreceğiz. 
 
Geçen yıl Temmuz ayında ihraç ettiğimiz 750 milyon USD tutarındaki 5 yıl vadeli Eurobond ihracı dışında yürütmekte olduğumuz Orta Vadeli Program dahilinde farklı vadelerde kaynak teminine devam ediyoruz. Yakın zamanda seküritizasyon yoluyla da orta vadeli kaynak teminini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İkili anlaşmalar yoluyla kaynak temini fonlama açısından başvurduğumuz diğer araçlar arasında yer almaktadır.
 
Reel sektörün ihtiyaç duyduğu tüm finansal ürün ve hizmetleri müşterilerimize uygun maliyet, kapsam ve vade koşullarında sağlayarak finansal sektörümüzün gelişmesine katkı sağlamaya devam eden Ziraat Bankası, hem yurt içi hem de yurt dışı bankacılık faaliyetleriyle ülkemizin lider ve moral bankası olmak hedefini gerçekleştirmeyi de sürdürmektedir.” dedi.
 
Uluslararası Bankalardan Ziraat Bankası Sendikasyonuna Büyük İlgi
 
Reel sektörün finansmanı için uluslararası kuruluş ve bankalardan sağlanan orta ve uzun vadeli kaynakların yanı sıra dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2013 yılından bu yana sendikasyon kredisi temin etmeye de başladıklarını ifade eden Aydın, bu kredi kaleminin de Bankanın stratejilerine paralel olarak yıllar itibariyle artış gösterdiğini ve bu yıl 1.1 milyar ABD Doları olarak yenilendiğini bildirdi.

Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıla göre 300 milyon ABD Doları daha yüksek olan bu tutar, siz değerli muhabirlerimizin gösterdiği 1.3 milyar ABD Doları tutarındaki büyük ilgi sonucunda geçen yıl alınan sendikasyon kredisine göre %60’ın üzerinde bir artışı ifade etmektedir. Hedeflerimize uygun olarak 200 milyon ABD Doları karşılığı bir indirime gidilerek nihai tutar 1.1 milyar ABD Doları olarak belirlenmiştir.

Bu tutardaki işlem, 19 ülkeden 41 bankanın 373 milyon ABD Doları ve 666 milyon EUR karşılığı katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Faiz oranı, 364 gün vadeli kısım için LIBOR/EURIBOR+70 baz puan ve 367 gün vadeli kısım için LIBOR/EURIBOR+80 baz puan olup,  maliyet geçen yıla göre 20 baz puana kadar bir düşüş göstermiştir.” dedi.

Hüseyin Aydın “Hem fiyat hem de katılımcı banka sayısı açısından başarılı olan bu sendikasyon işlemi ile muhabirlerimizin  Ziraat Bankası’na, Türkiye Bankacılık sektörü ve dolayısıyla da ülkemize gösterdiği güven ve ilginin arttığını görmek bizleri ayrıca memnun etmektedir.

Söz konusu kredi ile dış ticaretin finansmanında daha etkin bir banka olma yolundaki gelişim ve pazar payımızdaki artış sürdürülecektir. Finansal sektörümüzün nihai hedefi  tabii ki verimlilik içinde büyüyerek toplam yatırım ve tasarrufların gayrı safi milli hasılaya oranını artırmaktır. Biz de faaliyetlerimizle, bu amaca ulaşılmasında katkılarımızı sürdürüyor olacağız.” diyerek sözlerine son verdi"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)