BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'e duble gökdelen geliyor----

Ziraat'e duble gökdelen geliyor

Ziraat'e duble gökdelen geliyor
07 Ocak 2014 - 10:43 www.finansgundem.com

İstanbul Finans Merkezi'ne taşınacak Ziraat Bankası'nın genel merkezi 46 ve 40 katlı iki kuleden oluşacak

Türkiye'yi gelecek dönemde küresel ekonominin yeni üssü haline getirecek İstanbul Finans Merkezi'ne Ziraat Bankası damga vuracak. ABD'li dünyaca ünlü mimarlık şirketi Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), Ziraat'ın yeni genel müdürlük binasının son ayrıntılarını açıkladı. Fransa, Japonya, Çin, İngiltere ve Güney Kore'nin en yüksek binalarını tasarlayan ABD'li şirketin mimarları, Ziraat Bankası'nın gökdelenlerini çizerken Osmanlı mimarisinden esinlendi. Yönetim binasını İstanbul Finans Merkezi'ne taşımaya hazırlanan Ziraat Bankası'nın iki gökdeleni de Türkiye'nin en uzun binaları arasında yer alacak.

46 KATLI OLACAK

ABD'li uluslararası mimarlık şirketi KPF'nin paylaştığı Ziraat Bankası binası, 400 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Türkiye'nin en eski finans kurumuna hizmet verecek yapı, 46 ve 40 katlı iki kuleden oluşacak. Kuleler kompleks ışıklandırmalar ve mimarisindeki eğimlerle tuğra şekline göre çizildi. KPF'nin Yönetici Ortağı Paul Katz, Osmanlı mimarisine ait geometrik desen ve sembollerin yer alacağı iki dev kulenin vizyoner bir cesaretle tasarlandığını belirtti. Katz, "İki gökdeleni tasarlarken İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısından esinlendik" dedi.

FİNANSIN MİMARI

Dünya genelinde altı ülkede ofisi bulunan KPF'nin ana portföyünü başta finans merkezleri olmak üzere yüksek yapılar oluşturuyor. 2008'de 492 metrelik uzunluğa sahip Çin'in en yüksek binası olan Shangai World Financial Center da bunlardan. KPF, 480 metrelik Hong Kong'daki International Commerce Centre'a da imza attı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)