BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat ve İş Bankası'nın adı öne çıktı----

Ziraat ve İş Bankası'nın adı öne çıktı

Ziraat ve İş Bankası'nın adı öne çıktı
11 Haziran 2014 - 09:51 www.finansgundem.com

İranlı işadamlarının şikayetinin üzerine iki Türk bankasının görevlendirilmek üzere adı öne çıktı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin heyetinde bulunan İranlı işadamları ticaret yapmalarına rağmen bankalardaki hesaplarının kapatılmasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine görevlendirilmek için Ziraat ve İş Bankası'nın adı geçiyor.
 
Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Ankara'ya gelen, İranlı işadamları, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) kamu ve özel sektöre ait bankalardaki hesaplarının kapatılmasından şikayetçi oldu.
 
VERGİ ÖDÜYORUZ AMA

 
İşadamları, "Türkiye'de okuyan İranlı öğrencilerin bile hesapları kapatılıyor" iddiasında bulundu. Bu gelişme üzerine Türkiye'de iş yapan İranlı işadamlarının banka sorununu çözmek için iki kamu, diğeri özel olmak üzere iki Türk bankasının görevlendirilmesi için harekete geçildi. Bankalar arasında bunun için Ziraat Bankası ve İş Bankası'nın isminin öne çıktığı öğrenildi. İranlı işadamları, Türkiye'ye para transferi yaparken büyük sorunlar yaşadıklarını yüksek transfer ücretler, talep edildiğini anlattı. İşadamları, "Hesap açmaya çalışırken ülkeler seçeneğinde 'İran' seçilemiyor. İranlılar burada şirket kurup vergi ödüyor; ancak parasını bankada tutamıyor" dedi.

HALKBANK DIŞINDA BANKA İSTİYORLAR

İran Halkbank dışındaki bankalarla da çalışmak istiyor. ABD ve AB 2010 yılında İran’a ambargo uygulamaya başladı. 2012 yılının mart ayından itibaren ise uluslararası döviz transfer sistemi yani swift üzerinden İran’a para transfer edilemez hale geldi. Türkiye ise çare olarak İran’a Halkbank’ta döviz ve TL hesabı açtı. Şimdi ise İran Halkbank dışındaki bankalarla çalışmak istiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)