BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Sahnesi kapılarını sanatseverlere açtı----

Ziraat Sahnesi kapılarını sanatseverlere açtı

Ziraat Sahnesi kapılarını sanatseverlere açtı
23 Ekim 2015 - 17:20 www.finansgundem.com

Ankara’daki Ziraat Sahnesi’nin açılışı seçkin davetlilerin katılımlarıyla yapıldı

Ziraat Bankası’nın Devlet Tiyatroları’yla imzaladığı mutabakatla kendilerine tahsis ettiği mekan Ziraat Sahnesi adıyla bu sezon bir çok oyunu sanat severlerle buluşturacak. Bir çok önemli konsere ve sinema gösterimine ev sahipliği yapan mekan, yıllarca sanatseverlerin uğrak noktalarından biri olmuştu.
 
Ankara’daki Ziraat Sahnesi’nin açılışı seçkin davetlilerin katılımlarıyla yapıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever Ziraat Sahnesi’nin açılışına katıldılar.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, sahnenin açılış töreninde, Ziraat Sahnesi'nin sanata katkı sağlaması etmesi temennisinde bulundu. Fırsat buldukça tiyatroya gittiğini ve çevresindekileri de bu konuda yönlendirdiğini belirten Ak, sahnenin hayırlı olmasını diledi.
 
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, kültür ve sanata destek olmak amacıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını belirterek, sahnenin "hayırlı olması" dileklerini paylaştı.
 
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise Ziraat Sahnesi'ni açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Ziraat Bankası’na kültür ve sanata desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
 
Ankara Devlet Tiyatrosu, 2015-2016 sezonunda, Güner Sümer’in yazdığı ve Olcay Poyraz’ın yönettiği ‘Hüzzam’ adlı oyun ile açılışı gerçekleştirilen sahne, sezon boyunca tiyatro severlerin uğrak mekanlarından biri olacak.    
 
Sanata destek bir Ziraat geleneği
Finans sektörünün önde gelen bankalarından olan Ziraat Bankası sosyal sorumluluk projeleriyle de  adından söz ettiriyor. Yüz elli yılı aşkın zamandır reel sektörün yanında olan Ziraat Bankası tüm sanat dallarında çeşitli etkinliklere de imza atıyor. Banka 90’lı yıllardan itibaren Mithatpaşa, Kuğulu, Tünel ve Kızıltan Ulukavak Sanat Galerileri ile Ömer Nafi Güven Sergi Salonu projelerine imza attı. Ziraat Bankası galerilerinde yılda yaklaşık 60 sergi açılıyor.
 
Ziraat Bankası ayrıca önemli başarılara imza atmış sinema filmlerine de sponsorluk yaparak sanata desteğini sürdürüyor. Banka ayrıca Türkiye’nin en önemli resim koleksiyonlarından birinin de sahibi. Yaklaşık 2500 eserin yer aldığı Ziraat Bankası resim koleksiyonunda ülkemizin en önemli sanatçılarının da resimleri yer alıyor  
 
Ziraat Bankası sanat ve kültüre verdiği desteğin geçmişe verilen önemden geçtiği bilinciyle 1981 yılında Ankara Ulus’taki tarihi Genel Müdürlük Binası’nın şeref salonunda  Türkiye’nin ilk bankacılık müzesini kurdu. Türk Bankacılık sisteminin ticari, ekonomik, sosyal değişimini geçmişten bugüne gösteren müze Bankacılık sisteminde kullanılan birçok objeyi ziyaretçilerin ilgisine sunuyor. Banka ayrıca İstanbul ve Ankara’da olmak üzere 2 müzeyi daha vatandaşlarımızla buluşturacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)