BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZiraat Katılım'a 236 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu----

Ziraat Katılım'a 236 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu

Ziraat Katılım'a 236 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu
26 Mayıs 2017 - 14:55 www.finansgundem.com

Ziraat Katılım Bankası toplamda 236 milyon ABD doları tutarında murabaha sendikasyonu temin etti

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. toplamda 236 milyon ABD Doları tutarındaki murabaha sendikasyonu işlemini başarı ile tamamladı. 11 Mayıs 2017’de imzalanan işlem, Ziraat Katılım’ın murabaha sendikasyonu piyasasındaki ikinci başarılı işlemi oldu.

Euro ve Dolar olmak üzere iki para biriminde 367 gün vadeli ve toplamda 150 milyon ABD Doları tutarında murabaha sendikasyonu temin edilmesi için Bank ABC Islamic, Dubai Islamic Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited, HSBC, Kuveyt Türk, Standard Chartered ve Warba Bank’a düzenleyici olarak yetki verilmiş olup, HSBC ayrıca işlem koordinatörü olarak görev yapmıştır.

Gösterilen ilgi ve beklenenin üzerinde katılım talebi nedeniyle, Ziraat Katılım tarafından 236 milyon ABD Dolarına yükseltilen murabaha sendikasyonu faizsiz finansman prensiplerine uygun olarak yapılandırılmış ve toplam 13 bankanın katılımı ile 3 aylık Libor/Euribor üzerinde % 1,50 marj ile fiyatlanmıştır.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan murabaha sendikasyonuyla ilgili olarak, “İlk yılımızda gerçekleştirdiğimiz 155 milyon ABD Doları tutarındaki murabaha sendikasyonumuzu, ikinci yılımızda artan yatırımcı sayısı ve yüksek talebe bağlı olarak yüzde 52 oranında artırarak 236 milyon ABD Doları olarak yeniledik.

Murabaha sendikasyonuna gösterilen ilgi ve beklenenin üzerinde gerçekleşen katılım, hem Ülkemiz ekonomisine hem de Ziraat markasına duyulan güvenin işaretidir.

Kaynak çeşitliliğimizi artırmak ve başta KOBİ’ler olmak üzere reel sektöre doğrudan destek sağlamak için gerçekleştirdiğimiz murabaha sendikasyonumuzun önümüzdeki yıllarda da artan bir ilgi ve taleple karşılanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sendikasyona katılan bankalar:

ABC Islamic Bank (E.C.), Dubai Islamic Bank PJSC, Emirates NBD Bank PJSC, Emirates Islamic Bank PJSC, HSBC Bank Middle Eeast Limited, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Standard Chartered Bank, Warba Bank K.P.S.C., BBK B.S.C., Mashreqbank PSC, Noor Bank PJSC, United Arab Bank PJSC, Banka Kombëtare Tregtare Sh.a.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)