BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'dan konut sektörü değerlendirmesi!----

Ziraat Bankası'dan konut sektörü değerlendirmesi!

Ziraat Bankası'dan konut sektörü değerlendirmesi!
29 Aralık 2016 - 15:46 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Süleyman Türetken, konut sektörüne ve 2017 yılı beklentilerine dair açıklamalarda bulundu

Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Süleyman Türetken “Bankacılık sektöründe rekabet alanı oluşturan ve tüketicilerin kredi taleplerinde önemli yer tutan konut kredilerinin son yıllardaki artışı 2016 yılında da devam etmiştir. Konut kredilerinde görülen gelişim ekonomik istikrarın da bir yansımasıdır. Ekonomideki güven ortamı ve faiz oranlarındaki iyileşme bireylerin konut satın alma dolayısıyla bankalara olan kredi talebini şekillendiren temel unsurların başında gelmektedir. 2016 yılı için konut kredilerini değerlendirirken yılın ilk 7 ayı ile sonrasını ayrı tutmak daha anlamlı olacaktır. Rakamlarla açıklarsak; Ocak-Temmuz döneminde ipotekli satılan konut adetleri 2015’in aynı dönemine göre %18 gerilerken, Ağustos ayı ile birlikte Bankamız öncülüğünde başlatılan faiz indirimleri ve sektör temsilcilerinin düzenlediği kampanyaların sonucu olarak Ağustos-Kasım döneminde 2015’in aynı dönemine göre %45 artış sağlanmıştır.

Ocak-Temmuz döneminde aylık %1,18 olarak gerçekleşen sektörün ortalama konut kredisi Faiz oranları, Ağustos ayında başlayarak kayda değer oranda düşüş göstermiş, bu durum konut sektörüne canlılık kazandırmıştır” dedi.

Aralık 2016 dönemine gelindiğinde Bankacılık sektörünün toplam konut kredisi hacminin 162 milyar TL düzeyine yükseldiğini belirten Süleyman Türetken “Bu yılın ilk üç çeyreğinde görülen düşük büyüme hızına rağmen, son çeyrekte Bankamızın liderliğinde konut kredileri ivme kazanmış ve Aralık ayı itibariyle yıl başına göre %13 artış göstermiştir.

Her üç kişiden biri Ziraat Bankası’nı tercih etti

Bu süreçte yılbaşından bu yana sektör büyümesinin yaklaşık %45’i Bankamızca gerçekleştirilmiş, krediyle konut alan her üç kişiden biri Ziraat Bankası’nı tercih etmiştir. Bankamız bu yıl 100 binin üzerinde vatandaşımızın konut sahibi olmasına finansal destek sağlamıştır” dedi.

Konut kredisini sadece bir ürün olarak değil, müşterileri ile uzun vadeli birlikteliklerinin önemli bir adımı olarak gördüklerini ifade eden Süleyman Türetken “Bu anlayışla, konut kredisi kullandırdığımız müşterilerimizin tüm finansal ihtiyaçlarında Bankamızı tercih etmesine yönelik özel çözümler üretiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla konut kredisi müşterilerimizin ana bankası olma yolunda önemli mesafe kat ettiğimizi görüyoruz. Maliyetlerimizdeki olumlu gelişmeleri sektöre öncülük ederek kredi faizlerimize yansıtıyoruz. Önümüzdeki yıl da piyasa koşullarına göre uygun şartlarda müşterilerimize kredi kullandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Konut Kredisinde Lider Pozisyonumuzu Koruyoruz

Açıklamalarında Ziraat Bankası olarak özellikle son 3 yılda konut kredilerinde güçlü büyüme performansı göstererek her yıl istikrarlı biçimde pazar paylarını kesintisiz artırmaya devam ettiklerine değinen Süleyman Türetken, Ziraat Bankası’na olan güven, hızlı ve kolay değerlendirme süreçleri, her kesimden müşteri profiline uygun koşullarda sunulan geniş ürün yelpazesi, müşterilerin gelirine uygun özel ödeme planı seçeneklerinin konut kredilerinde en çok tercih edilen banka olmalarını sağlayan başlıca faktörlerden olduğunu belirtti. Türetken, çalışmaları sonucu yakaladıkları sektör lideri konumunu 2016 yılında daha da geliştirerek sektör paylarını %14’ten %17’ye yükselttiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Stratejist30 Aralık 2016 11:53

    İlk önce şunu belirlemek lazım konut bir yatırım mı yoksa ihtiyaç mı? Konut projelerinin %90'nına yakını büyük şehirlerde ve çok katlı. Bu şeklide yapılaşma ülkemize ne katıcak. Büyük zararların olacağını düşünmek ile birlikte çok katlı yapılaşmayı engellemek için bu projeleri çok fazla finanse etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.