BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Bankası personelinde taşınma paniği!----

Ziraat Bankası personelinde taşınma paniği!

Ziraat Bankası personelinde taşınma paniği!
19 Nisan 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Haziran ayından itibaren İstanbul Ataşehir’deki Finans Merkezi'ne taşınması öngörülen Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü çalışanları çözüm arayışına girdi.


Ankara’daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü haziran ayından itibaren İstanbul Ataşehir'deki Finans Merkezi’ne taşınacak.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre birçok banka çalışanının Ankara'da bakmak zorunda bulundukları anne babalarını bırakacak olması da bir başka sorun olarak ortaya çıktı. İstanbul'a gitmeyi reddeden çalışanların yurdun çeşitli yerlerine dağıtılacağı veya iş akitlerinin feshedileceği iddiası da paniği arttırdı.

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yönetiminin 1200 personelin Ankara'dan İstanbul'a nakledilmesi konusunda baskı uyguladığını belirten çalışanlar, “İstanbul'a gitmeyi kabul etmeyen personele, Ankara'da istihdam edilmeyecekleri ve yurdun çeşitli yerlerine dağıtılacakları söylendi. Yıllardır Ankara'da yaşayan ve bir düzen kuran 1200 personelden gerekirse eşlerini ve çocuklarını geride bırakmaları da isteniyor” dediler.

“İSTANBUL’DA KİRALIK EV TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Ziraat çalışanları, “Eşi Ankara'da çalışan, çocukları Ankara'da okuyan personel İstanbul'a tek başına yeni bir hayat kurmaya zorlanıyor. Ankara'ya göre çok daha pahalı olan bu şehirde yeni bir kiralık ev tutmak ve aynı ücretle çalışmak mümkün değil. Aile birlikteliği bozulsa bile çalışanlar, Ankara'dan ayrılmaya zorlanıyor. Israr eden olursa iş akdinin feshinin bile söz konusu olacağı ima edildi. Hukuksal sorun çıkmaması için yazılı hiçbir bilgilendirme de yapılmıyor” dediler.

2500-3000 TL YARDIM

Ziraat Bankası yönetimi ise Ankara'dan İstanbul'a nakledilecek personele iki yıl boyunca, ayda 2 bin 500 ila 3 bin lira destek yardımı yapılacağını bildirdi. Bu arada İstanbul'daki Finans Merkezinde yaşanacak yoğunluk da personeli düşündürüyor. Yapılan simülasyona göre binanın acil durumda tahliyesi 45 dakika sürüyor. Personel için tahsis edilecek servis araçlarının kompleksin içinden hareketi için de ilk araç ile son araç arasında 2 saat 45 dakikalık zaman geçtiği belirlendi.

Ziraat Bankası sermayesini 34.9 milyara çıkarıyor

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yan gel yat20 Nisan 2022 17:18

    Az yatın çalışın biraz beğenmeyen versin istifasını ....

  • Kunta Kinte20 Nisan 2022 10:58

    Servisi kullanmak isteyen olur mu? Düşünsenize saat 18:00 da mesainiz bitiyor eviniz Avrupa yakasında esenyurtta. Servise bindiniz ve servis kompleksin içerisinden 1 saatte çıkıyor. Buda yetmediği gibi TEM otobanına 30 dakikada çıkıyor daha dur köprü trafiği 30 dakika, köprüden çıkıp eve gidiş 1 saat oldu size 3 saat yolculuk. Haydi hayırlı olsun. İstanbul trafiğini yaşamayan lütfen yorum yapmasın.

  • nevzat demir20 Nisan 2022 09:53

    bu geliştirmek değil  değiştirmek sadece.. yazık  milletin emeklerine. bi şekilde harcanıyor  boş yerlere.herşeyleri hesapsız.

  • Yeni mi öğrenmişler?20 Nisan 2022 05:38

    Finans merkezi, finans merkezi yeni mi duydular?Heralde açılmaz sanıyorlardı, yada bir mit felan sandılar galiba.Kaç yıldır inşaatlar sürüyor, Devlet kaç kere dedi burayı finans merkezi yapacaz diye. Şubeye gitmek bile istemeyenler şimdi umarım şubeye gönderilmezler. Halkbankası gibi de olmaz umarım, Gm birimlerinin yarısı hala Ankara' da.

  • .jo24 Kasım 2022 09:55

    Halkbankası'nın 1 300-400 kişilik bir ekibi Ankara'da, o da bir Başkanlığın yarısı bile değil.. Bilmeden yazmayın

  • E.g.20 Nisan 2022 02:13

    İSTANBUL'A TAYİNİ ÇIKAN İSTANBUL'İLCELER ARASI TAYİNİ CIKAN DİĞER MEMURLARA 2 YIL BOYUNCA/MÜLTECİLERİN %50 Sİ ÜLKELERİNE DÖNENE KADAR HER AY 3000 TL MADDİ YARDIM YAPILMALIDIR MÜLTECİLER ÜLKELERİNE DÖNMEYE BAŞLAYINCA KİRALIK KONUT ARZI OLACAĞINDAN KİRA/KONUT FİYATLARI DA DÜŞMEYE BAŞLAR

  • Müco19 Nisan 2022 23:28

    Özel banklarda olağan şeyler bunlar rotasyon ya oturun yada çıkın devlet memurusunuz ya alıştınız yatışa

  • Ali19 Nisan 2022 19:21

    Bu yonetime nerde konumlanacagini soyleme cabalari cok gereksiz. Ya gidicen ya tazminatini alip musadeni istiycen. Biz reel sektorde calisanlar yillarca bunu yaptik. Dava acmalar falan, babanizin bankasimi da bu simarikliklari kendinize hak goruyorsunuz. Finans sektorunde calisanlar zaten yillarca halka uzak ve bir usten bakar oldular. Sirket tasiniyor diye dava acmak nedir ya !!