BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası karını açıkladı----

Ziraat Bankası karını açıkladı

Ziraat Bankası karını açıkladı
12 Mayıs 2014 - 18:04 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası 2014 ilk çeyrekte 930 milyon net kar açıkladı. Genel Müdür Hüseyin Aydın, finansal gelişmeleri yorumladı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın 2014 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal gelişmeleri ve izlenmekte olan stratejileri konusunda açıklamalarda bulundu. Hüseyin Aydın şunları söyledi:
 
2014 yılının ilk çeyreğinde artan faiz oranları ve bilançosundaki yapısal vade uyumsuzluğu nedeniyle bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında kar rakamlarında düşüş kaydetmiş olmasına karşın; bankacılık sektörü, temel göstergeleri analiz edildiğinde bir parçası olduğu ekonomimizin davranışına benzer bir şekilde dalgalanmalara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu göstermiş bulunmaktadır.
 
Gelişim için değişim
Organizasyonel, operasyonel ve bilgi teknolojisi altyapısını, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda dinamik olarak yapılandırmakta olan Bankamız, tüm bu değişim projesini kendi kaynaklarıyla gerçekleştirmeye devam etmektedir.      
 
Değişimi ulaşılacak bir nokta olmaktan çok bir süreç olarak tasarlayan Bankamız, uygulamakta olduğu yeni iş modeli ve etkin bilanço yönetimi ile 2014 yılının ilk çeyreğinde de olumlu performans sergilemeyi sürdürmüştür. Ulaştığımız bilanço verileri, verimlilik ve karlılık rasyolarımız ve diğer temel performans göstergelerimiz bu olumlu seyri teyit etmektedir.
 
Organizasyonel yaygınlık ve operasyonel etkinlik
Ülkemizin en geniş şube ağına sahip bankası olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve sadece Bankamızın bulunacağı yerlerde yeni şubeler açmayı sürdüreceğiz. Yakın gelecekte yurt içinde 2000 şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Bu nedenle operasyonlarda mükemmelleşmenin yanı sıra şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliğimizi de artırmaktayız.  Bu çerçevede; ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında yapılanmamızı sürdürmekteyiz. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için segmente ettiğimiz ve hizmet kalitesini yükselttiğimiz şubelerimizin sayısı yılın ilk çeyreğinde 1.642’ye, ATM sayımız da 5.573’e ulaşmış bulunmaktadır. Böylece yaygın şube ağını ve şube dışı kanalları etkin olarak kullanarak müşterilerimize ülkemizin her noktasında hizmetlerimizi etkin şekilde sunarak herkesin bankası olma vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kat etmekteyiz.
 
Müşteri ağırlıklı bilanço ve yaygın müşteri tabanı
Çekirdek mevduat yapımızı daha da geliştirerek müşteri ağırlıklı bilanço vizyonumuzu gerçekleştirirken kaynak yapımızı çeşitlendirmek ve derinleştirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geçen yıl 700 milyon USD karşılığı olarak gerçekleştirdiğimiz sendikasyon kredisini Nisan ayında 21 ülkeden 39 bankanın katılımı ile 800 milyon USD karşılığı olarak yenilemiş bulunuyoruz. Uluslararası para piyasalarındaki etkinliğimizin yanı sıra sermaye piyasalarından da kaynak teminine ilişkin çalışmalarımız sonuçlandırılmış olup, Eurobond tahvil programın uygulanmasına yakın zamanda başlanacaktır. 
 
Özkaynak yönetiminde göstermekte olduğumuz sürdürülebilir gelişim, devam etmekte olan değişim projesinin sonuçlarından biri olarak belirlenmektedir.  2013 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında özkaynaklarımız %30 artış kaydetmiş bulunmaktadır.
 
Bilançomuzun aktifinde de çeşitlilik ve yaygınlık, ana yönetim stratejilerimiz arasındaki önemini korumaktadır. Bu strateji ile menkul kıymetler portföyünden kredilere geçiş ile müşteriyi bütünüyle kavrayan yönetim anlayışımız doğrultusunda müşteri tabanımızın geliştirilmesine devam ediyoruz. Yılın ilk çeyreğinde kredilerde yaklaşık %7 artış sağlarken reel sektörün finansmanına ağırlık vermeyi sürdürmüş bulunuyoruz.
Bireysel kredilerde %2 büyüme kaydederken kurumsal kredilerde %10 artış sağladık. Bu çerçevede kredilerin bilanço içerisindeki payı %54’e kadar yükselirken menkul değerlerin payı %29 seviyesine gerilemiş durumda. Bu normalizasyon stratejisini sürdürmeyi, reel sektöre katkımızı  artırmayı ve kredi stoğumuzu geliştirmeyi hedeflerken kaynak yapımızı da çeşitlendirerek hali hazırda %85 seviyesindeki  kredilerin mevduata oranını  sektöre yakınlaştırmayı sürdüreceğiz.  
 
Söz konusu kredi büyümesi kaydedilirken Bankamızın kredi kalitesinde, sürdürülebilir olumlu performans devam etmektedir.
 
 Ziraat Bankası olarak reel sektöre katkımızı artırmak çerçevesinde sürdürülebilir etkinlik ve verimlilik odağında yapılanmamıza devam ediyoruz. 2014 yılının ilk çeyreğinde net karımız 930 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuç,  geçen yılın aynı döneminin üzerinde bir kar rakamını ifade etmektedir.  Sürdürülebilir verimlilikle büyümemize devam edeceğiz.
 
Ziraat Finans Grubu
Sürdürmekte olduğumuz değişim projesinin nihai hedefi olan Ziraat Finans Grubunun gerçekleştirilmesi vizyonumuzda önemli mesafeler kat edilmekte olup hem yurt içi hem de yurt dışı iştiraklerimiz ve şubelerimiz ile müşterilerimizin en geniş coğrafyada finansal ihtiyaçlarının karşılanmasını hedeflemekteyiz. Söz konusu ortaklık ve iştiraklerimizde de yerel koşulların izin verdiği ölçüde yeniden yapılanma faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Balkanlar, Orta Asya ve Kuzey Afrika etkinliğimizi artırmayı planladığımız stratejik coğrafyalardır. Stratejik yeni coğrafyalarda varlığımızı geliştirirken ülkemizin ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı sürdüreceğiz.
 
Müşterilerimiz ve çalışanlarımız için hayatı kolaylaştırmak ve beklentilerini karşılamak temel yönetim stratejimiz olmaya devam edecektir. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sade bankaci20 Mayıs 2014 23:22

    Hüseyin bey, ziraatte çok şeyleri değiştirdi. Bir kere alışkanlıklar değişti. Derler ya at sahibine göre kişner. Bir şimdiki ziraate bakın bir de bıraktığı Halkbank'a bakın. Halkbank bir arpa boyu yol alamadı.