BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası, ATM'lerde dijital parayı test ediyor----

Ziraat Bankası, ATM'lerde dijital parayı test ediyor

Ziraat Bankası, ATM'lerde dijital parayı test ediyor
13 Ocak 2021 - 13:00 www.finansgundem.com

Çin dijital yuanın geniş çaplı uygulanmasında sona yaklaşıyor. Çin Ziraat Bankası ATM’lerine dijital paranın test edileceği yeni özellikleri kullanıma soktu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin Ziraat Bankası ATM cihazlarının büyük bir kısmında ülkenin merkez bankası tarafından basılan yeni dijital para biriminin kolay kullanımı için değişikliğe gitti. ATM’lerde dijital yuan üzerinden para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilecek yeni donanımlar yerleştirildi.

Yerel haber kaynağı Shenzhen News haberine göre ATM’lerdeki yeni özellikler dijital yuanın ülke çapında yaygınlaştırılmasından önce tamamen hazır olmayı amaçlayan birkaç aşamalı denemelerin bir parçası.

Çin Merkez Bankası Shenzhen bölgesindeki 11 bin satış yerinde geçtiğimiz 4 ay içerisinde bir dizi piyango düzenleyerek mobil ödeme yapan 1 milyon tüketiciye 20 milyon dijital yuan dağıtmıştı.

Shenzhen News’in haberinde, “Çin Ziraat Bankası ATM makinelerinin kullanıma sokarak liderliği aldı. Dijital yuanın para çekme ve yatırma fonksiyonu yurttaşlara para birimindeki dijitalleşmeye uyum ve hizmet dönüşümünü keşfetmek konusunda rehberlik ediyor” ifadelerine yer verildi.

Banka ayrıca yeni alanlarda inovasyon ve pilot projeler yürütmek için Shenzhen’de bir dijital yuan yenilik laboratuvarı kurmuştu.

Diğer büyük bankalar da temassız kartlar ve giyilebilir cihazlar gibi alternatif formdaki unsurları kullanarak yeni para birimi denemelerini sürdürmektedir.

Visa ABD Adalet Bakanlığı’na takıldı

 

S&P: Bankaların kredi zararları zirve yapabilir

 

Uzmanlar Bitcoin'i öngörmekte zorlanıyor

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa tanır15 Ocak 2021 00:36

    Dünyada en degerli para bitcoin bile dolar ile hesaplanırsa ve dünyadaki şirketlerin ve merkez bankalarının borcu dolar ile ise hani doların sonu geldi diye kendini avutan cahiller daha çok beklerler doların sonu hiç bir zaman gelmez dolar coin çıkar ve dolar rezerv para olmaktan asla ve asla çıkmaz cahiller kendi kendini avutur ancak dünyada satılan altın petrol bakır çelik paladyum platin ne ile alınıp satılıyor ki doların sonu gelsin bire cahiller

  • abdulbaki14 Ocak 2021 21:12

    Digital paranın değerini nasıl ölçeceksiniz, doalr batınca hangi para birimiyle ifade edeceksiniz

  • BİR DOST13 Ocak 2021 22:01

    Dijital paraya geçilmesi zorunlu ve şuan sonuçlanmak üzere. Dijital değişim paraya geçildiği an dövizin işi bitmiş ve ABD'nin batışının başlangıcıdır.  

  • Yorum13 Ocak 2021 13:39

    5 yıl olmuştur burada yazdım Türkiye kağıt paradan vaz geçmeli diye en azından kağıt paranın değerini arttırıcı içine altın şeritler koymalı ve paranın büyüklüğüne göre bu altın şeritler artmalı ve eş zamanlı bir dijital para çıkarmalı adı türkkoin olmalı demiştim altın şeritli paralarda tlcoin olmalı o zaman yapılsaydı şimdi coin finans merkezi olurduk bu saatten sonra kağıt paranın finans merkezi olamayız zaten o tip paraların önemi kalmayacak ama dijital para çıkartsaydık ve bunu altın şeritli parayla destekleseydik müthiş talep gelirdi öyle dolara molara da ihtiyaç kalmazdı doların sift de hikaye olurdu