BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZincir marketlerin savunması 1 ay sonra ----

Zincir marketlerin savunması 1 ay sonra

Zincir marketlerin savunması 1 ay sonra
27 Eylül 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

Rekabet Kurulu, üretim le tüketici arasında oluşan fahiş fiyatlar ile ilgili zincir marketler ve tedarikçilerinin 27 Ekim'de sözlü savunma vereceğini duyurdu.

Rekabet Kurulu, salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile tedarikçileri konumundaki üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının 27 Ekim'de yapılacağını duyurdu.

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Rekabet Kurulunun 07.05.2020 tarih ve 20-23/298-M sayılı kararı uyarınca Kovid-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak açılan soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 27 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

Toplantıya söz almak üzere katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 20 Ekim 2021 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Sözlü savunma toplantısına dinleyici olarak katılmak isteyenler, toplantıyı online olarak takip edebileceklerdir. Bu amaçla Rekabet Kurumu web sitesindeki yönlendirmelere uygun olarak, toplantı saatine kadar katılım formunun doldurulması gerekmektedir."

5 zincir market için müfettiş görevlendirilmişti

Ticaret Bakanlığı, 5 büyük zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Müfettişleri görevlendirildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde fahiş fiyatlara ilişkin, "5 zincir market var. Bunlar bütün ürünü toparlıyor. Bu 5 zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor" ifadelerini kullanmış ve şöyle konuşmuştu: 

Zincir marketlerin sınırsız uygulamalarıyla mücadeledede Ticaret Bakanlığı gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, bunlara gerekli operasyonları yapacaktır. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır.

5 zincir markete fahiş fiyat incelemesi

Rekabet Kurulu'ndan beyaz eşya ve elektronik şirketlerine soruşturma!

 

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum28 Eylül 2021 00:39

    Onu bunu bilmem de bu halkın dayanacak gücünün kalmadığını düşünüyorum dün marketteydim market arabasını yarısını doldurdum 539 TL tuttu aldığım da hiç bişey yok yani markette Bi orta yaşlı kadın vardı gezindi gezindi gezindi benimle aynı anda diyer kasaya geldi kadının sepet bom boştu ürünlerin fiyatlarının şaşkınlığı suratına yansımıştı yani acıdım içim burkuldu Allah yardım etsin hele birde çoluk çocuk varsa vay haline bu nasıl düzendir böyle bir labne peynir 18 20 lira Bi Ezine peynir 50 küsür lira bu işin sonu kötü bu fiyatlar en az yarı yarıya düşmesi lazım bence

  • Hehe27 Eylül 2021 23:17

    Herkes gunahkar bi bunlar musluman allahtan onlarda olmasa herhalde helak edilirdik

  • tamburcu27 Eylül 2021 22:30

    Benim ülkemde gıda fiyatları niye ucuz olsun yunanlılar alış veriş için TÜrkiye ye geliyorsa parasıda çoksa benim marketim bunlara niye ucuz mal satsın esnafım niye kar etmesin dünyanın en ucuz üleksiyiz doları euroyu bozduran Türkiyeden mal alıyor Adam yurt dışından türkiyeye diş dolgusu ve implant için geliyor çünkü onlara göre ucuz ülkeyiz.talepler içerden ve dışardan çok iken fiyat düşmez habire artar 

  • Agah var27 Eylül 2021 21:45

    Türkiyede esas sorun kamunun başta enerji olmak üzere devamlı zam yapması ve bununla birlikte kurlardaki artışlar devamlı olarak enflasyonu körüklemektedir. İster esnaf ol ister market hergün maliyetler artmaktadır kira ssk elektrik nakliye eleman giderleri işletmeleri zam yapmaya mecbur bırakmaktadır. Bu işler polisiye tedbirlerle olmaz ülkemizde ucuz ve zamlanmayan hiç bir ürün yoktur bunun adıda enflasyondur

  • Bika27 Eylül 2021 21:25

    Her ürünün kalitesi aynı değil, aynı ürün farklı marketlerde farklı fiyatlarda olabiliyor.Zincir marketler dışındaki marketler ve bakkallar da kayıt dışılık büyük ve maliyenin geliri düşük. Turistlik bölgelerde atılan kazıklara yazın neden göz yumuldu.

  • izzet Baş27 Eylül 2021 20:58

    BİM,101,ŞOK, Dışındaki    Migros ve carfursa hep fahiş fiyattan mal satıyor.....

  • mehmet27 Eylül 2021 22:26

    kampanyalarda da onlardan ucuz veren yok buna ne demeli ikisinide seviyorum