BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZincir marketler de tanzim satışa uydu----

Zincir marketler de tanzim satışa uydu

Zincir marketler de tanzim satışa uydu
11 Şubat 2019 - 16:10 www.finansgundem.com

İstanbul ve Ankara'da sebze meyve fiyatlarındaki artışı önlemek amacıyla tanzim satış uygulamasına bugün başlandı. Bazı büyük marketlerdeki fiyatlar da buna paralel geriledi.

Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktaları bugün itibari ile faaliyete geçti. 15 milyon nüfuslu İstanbul’da 50, Ankara’da 30  tanzim satış noktası kuruldu. Birçok noktada vatandaşlar bu seyyar mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Tanzim satış noktalarının faaliyete geçmesinin ardından, Türkiye’nin önde gelen büyük marketlerinin de fiyatlarında indirime gittiği görüldü. Marketlerdeki bazı ürünlerin fiyatları neredeyse tanzim satış noktaları ile aynı seviyelere indi.

İşte marketler ve tanzim satış mağazaları fiyat karşılaştırması: 

ANTALYA HALİNDE FİYATLAR DÜŞTÜ

Ankara ve İstanbul'da başlanan tanzim satışları sonrası, örtü altı sebzenin başkenti Antalya'nın hallerinde de fiyatların düştüğü gözlendi.

Antalya Yaş Sebze Meyve Toptancı Hali'nde tanzim satışları öncesinde 4,5 liradan satılan domates, 3,5 liraya düşerken, salatalık 5 TL'den 4'e, soğan 4,2 TL'den 3.5 TL'ye düştü. En büyük düşüş ise patlıcanda yaşandı. Hafta sonu 10 lira bandında seyreden patlıcanın, bugün sabah itibariyle 5.5 TL'den satışı gerçekleşti. Mevsim şartlarına göre üretimdeki azalma yaşanan biberde fiyat değişikliği yaşanmazken, patateste ise yine üretim azlığı nedeniyle 20 kuruşluk bir artış gerçekleşti.

Fiyatın üründeki kalitesine göre değiştiğini belirten hal esnafından Semih Güreşçi, “Soğan geçen haftalara nazaran en az 70 kuruş gibi düşme var. Patateste tam tersine 20-30 kuruşluk bir artma var” dedi. (Sözcü)

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))12 Şubat 2019 16:13

    bu işler böyle çözülse idi. iktisat ne diye oluşurdu acep ? bu işler üretmeden olmaz böyle.

  • mehmet yılmaz12 Şubat 2019 16:00

    kökü dışarda olan bloomberg ve fox  HALK 12 tlik gıdayı 2 tl ye alınca suratları kara pancara döndü.neredeyse beyin kanaması geçirecekler. BELEDİYELER VE HÜKÜMETİ AYAKTA ALKIŞLIYOR HALK.

  • ....12 Şubat 2019 15:48

    sen 100 bin yatır bankaya ayda 2,200 tl faiz alırsın. kazanç... sen kredi keç bankadan 100 bin faizle toplam133 bin geri ödersin aylara göre... yani pıyasada kar olmak zorunda. ithal otolardada kdv+ötv yuzde 56 zamlı bunu yapan devlet. eee buda kazık ozamansa... maliyete bak. itahl cep teller ötv+kdv+trt bandroller, bir sürü vergi ee buda kazık ozamansa. mevye zebsece böyle.... maliyetler yuksek.bu yonetım sorunudur. yonetememe uretememedir. Türkiye sebze meyve ekemıyor biçemiyor onda toprak var... neden ? sorun işte bu. bu iş çözüm deıldır. çay içiyorum x yerde 1 tl z yerde 10 tl. ee burada maliyet var, devlet gitsin çay demlesin her köşede o mantık... meclis bınasında pilatlı+doner 6 tl normal lokandada 15 tl .. neden ?

  • Hasan Talip IŞIK11 Şubat 2019 23:17

    Marketlerde fiyatı düşen hiç bir sebze ve meyve yok. Siz buna nasıl karar verdiniz?

  • erol g.11 Şubat 2019 19:48

    HAL FİYATLARINA ÜST SINIR KONULMALI ÖRNEĞİN HALCİ BİBERİ BİR DOLAR/5 TL SEVİYESİNİN ÜZERİNDE SATAMASIN MARKET/PAZARCILAR DA NAKLİYE MASRAFLARINI DA HESABA KATARSAK 8 TL ÜZERİNDE SARAMASIN halde toptan ürün fiyatları panoya yazılsın bir kasa/çuval ürün alana da 10/100 misli ürün alana da aynı fiyattan satış yapılsın gün içinde ilk satış fiyatı üzerinde satış yapılmasın SEYYAR SATIŞ YAPMA YASAĞI KALDIRILSIN

  • ahmet11 Şubat 2019 19:39

    Tanzim satış geç kalınmış bir uygulamadır.Devlet halkın kazıklanmasını önlemek için fiyatı fahiş artan ürünlerde bu tür uygulamalara gitmelidir.

  • Onurcan11 Şubat 2019 17:24

    Maalesef satıcılar müşteriye Altın yumurtlayan tavuk değil , yolunacak kaz diye bakıyor.Müşteri velnimetim sözü çok anlamlı bir sözdür.Müşteriyi ocuttunmu cıscıbıldak ortada kalırsın.Fiat konusunda , kar konusunda makul olmak gerekir çünkü hepimiz birer müşteriyiz.belki sen patates satıyorsun ama domates almak zorundasın.sen pahalı satarsan dometescide aynı kazığı sana iade eder.Akıllı olalım birbirimize kazık atmak marifet değil densizliğin daniskasıdır.Bindiğimiz dalı kesmektir.

  • H s ozturk11 Şubat 2019 16:35

    Hadi bakalim