BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeytinliklerin madenciliğe açılmasına Danıştay freni----

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına Danıştay freni

Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına Danıştay freni
30 Nisan 2022 - 07:51 www.finansgundem.com

Danıştay, zeytinliklerin enerji ve maden şirketlerine açılmasına izin veren yönetmeliğin yürütmesini, 'Kanunla düzenlenmesi gerekir' gerekçesiyle durdurdu

1 Mart 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Zeytinliklerin madenciliğe açılmasına izin veren yönetmelik, Danıştay tarafından engellendi. 

Çiftçiler Sendikası tarafından açılan davada, Danıştay 8. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Enerji Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 18 Mart 2022 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği tepki çekmişti.

"Kanunla düzenlenmesi gerekir"

Danıştay, “Telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağı” gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı. Danıştay 8. Dairesi kararında, zeytinlik alanlarla ilgili düzenlemelerin yönetmelik değil kanunla düzenlenmesi gerektiğine işaret ederek, “Sökülen, taşınan ya da madencilik faaliyeti yürütülmesine imkan tanındığında, tahrip olan alanların eski haline getirilmesi mümkün olmadığından yönetmeliğin uygulanmasının, telafisi imkansız zararlar doğuracağı açıktır” denildi.

Başak Kaya'nın Sözcü'deki haberinde Danıştay kararıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“AKP, zeytinciliğimize darbe vurarak, sanayicinin, maden şirketlerinin ve enerji şirketlerinin önünü açma isteğini gizlememiştir. Önce yasayı değiştirmek istemiş, tepkiler karşısında geri çekilmiştir. Şimdi de Danıştay, hukuksuz işleme izin vermemiştir. Şirketler zeytinimize, toprağımıza, suyumuza, otlak, mera ve tohumumuza dokunmasın.”

Zeytinliklerdeki madencilik faaliyetlerine izin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)