BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi----

Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi

Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi
14 Aralık 2022 - 21:51 www.finansgundem.com

Torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açıklamasına ilişkin madde geri çekildi

AK Parti’nin Meclise sunduğu torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açılmasına ilişkin madde geri çekildi.

Yasa teklifinin Meclis Sanayi Komisyonundaki görüşmelerinde zeytinliklere ilişkin 1’nci maddesinin tekliften çıkarılması için önerge verildi.

Önergenin gerekçesinde daha sonra değerlendirilmek üzere maddenin geri çekildiği belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Zeytinliklerle ilgili maddeyi çekmeyi öneriyorum ama gelecekte enerji ile ilgili bir kriz olursa vebali boynunuzadır” dedi.

'ZEYTİN İÇİN ADALET' PANKARTI AÇILDI

Yasa teklifinin görüşmeleri öncesinde muhalefet partileri Meclis Dikmen kapıda sivil toplum örgütleri, Akbelen Ormanı için direnen İkizköylülerinde katılı basın toplantısı yaptılar. Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına sloganlar ile tepki göstererek, “Zeytin için adalet” pankartı ile basın bildirisi okudular.

Meclisteki Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Maden Kanunu'na geçici madde eklenerek zeytinlikler madencilik faaliyetine açılıyordu. Teklife göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte ruhsat sahibi veya rödövansçı olan gerçek veya tüzel kişiler tarafından ülkenin elektrik ihtiyacını karışlamak için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlarda veya fiili olarak üzerinde zeytinlik bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmadığı durumlarda Bakanlık tarafından izin verilebilecekti.

Zeytinliklerin madenciliğe açılması teklifi yeniden Meclis'te

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)