BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeytinliklerdeki madencilik faaliyetlerine izin----

Zeytinliklerdeki madencilik faaliyetlerine izin

Zeytinliklerdeki madencilik faaliyetlerine izin
01 Mart 2022 - 08:36 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "elektrik ihtiyacının karşılanması" gerekçesiyle zeytinliklerin maden sahalarına çevrilmesinin önünü açtı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enerji Bakanlığı'nın yönetmeliğe ek bir madde koymasıyla artık, tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlarda elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerine izin verilebilecek. Yapılan yönetmelik değişikliğinin gerekçesini, "elektrik ihtiyacının karşılanması" oluşturuyor fakat Türkiye kurulu gücün yarısını kullanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın maden yönetmeliğine bir madde ekleyen yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

ŞART: ESKİ HALİNE GETİRME SÖZÜ VERMEK

Buna göre ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, bu faaliyetlerin bitiminde sahanın rehabilite ederek eski hale getirileceğinin taahhüt edilmesi şartıyla zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına izin verilebilecek.

Bu kapsamda, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca izin verilebilecek.

MASRAF VE TALEPLERDEN MADEN FİRMASI SORUMLU

Verilecek izinler için madencilik faaliyeti yürütecek kişinin madencilik faaliyetleri bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığınca uygun görülecek alanda dikim normlarına uygun, faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükte zeytin bahçesi tesis edeceğini taahhüt etmesi zorunlu olacak.

Zeytin sahasının taşınmasına ilişkin tüm masraf ve taleplerden madencilik faaliyeti yürütmesi yönünde lehine karar verilen kişi sorumlu tutuldu.(reuters)

Hazır giyim ihracatı durma noktasında

 

Türk müteahhitlerinin riski 25 milyar dolar

 

Fitch: Özel bankalar da sermaye artırabilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeytin kesip....01 Mart 2022 09:16

    Yemin ederim bu güzel topraklar bu millete fazla, Allah sizi bildiği gibi yapsın. Yine imara açıyorsunuz güzelim alanları, hainlik mi, cahillik mi bilemiyorum. Dünya korumak ve verimi arttırmak için elinden geleni yapıyor siz kimi koruyorsunuz acaba, global açlığa doğru gidiyoruz, elektrikle karın doyurursunuz artık.