BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara KomediZeytin dalı barışın habercisidir----

Zeytin dalı barışın habercisidir

Zeytin dalı barışın habercisidir
08 Eylül 2009 - 13:21 www.finansgundem.com

Gagasında zeytin dalı olan bir güvercin, felaketlerin bittiğinin ve sürekli umudun var olduğunun habercisidir. Güzel günlerin habercisidir. Barışın habercisidir işte!

Tanrı yeryüzüne baktı ve her şeyin ne kadar bozulmuş olduğunu gördü. Çünkü insanlar yoldan çıkmıştı. Nuh’a, bir gemi yapmasını emretti. Bu gemiye temiz sayılan hayvanlardan yedişer çift, kirli hayvanlardan da birer çift almasını söyledi. Kırk gün süren tufan başladı. Çoğalan sular gemiyi yerden kaldırdı, yeryüzündeki tüm yüksek dağlar suların altında kaldı. Yeryüzündeki tüm canlılar yok oldu. Sadece Nuh’un gemisindekiler kaldı. Sular elli gün boyunca kaldı. Gemi, yedinci ayın on yedinci günü Ararat Dağı’na oturdu. Sular onuncu aya kadar azalmaya devam etti. Kırk gün sonra Nuh, gemisinin penceresini açarak kuzgunu dışarı gönderdi. Kuzgun gemiye dönmedi. Sonra Nuh güvercini yolladı. Güvercin konacak bir yer bulamadı, çünkü her yer suyla kaplıydı. Nuh’un yanına döndü. Nuh uzanıp güvercini tuttu ve yanına, gemiye aldı. Yedi gün daha bekledi ve sonra güvercini yine saldı. Güvercin gagasında yeni kopmuş bir zeytin yaprağıyla geri döndü. O zaman Nuh suların çekilmiş olduğunu anladı. Yedi gün sonra güvercini tekrar gönderdi ve güvercin bir daha dönmedi. Çünkü toprak tümüyle kurumuştu. Gagasında zeytin dalı olan bir güvercin, felaketlerin bittiğinin ve sürekli umudun var olduğunun habercisidir. Güzel günlerin habercisidir. Barışın habercisidir işte!
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)