BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Zeybekçi:Enflasyon yüzde 6'ya düşer'----

'Zeybekçi:Enflasyon yüzde 6'ya düşer'

'Zeybekçi:Enflasyon yüzde 6'ya düşer'
22 Nisan 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci büyüme ve enflasyon tahmini yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Kanal 24 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İşte Zeybekçi'nin açıklamalarından satır başları...
Türkiye'de yüksek teknoloji sektöründe reformlar yapmamız gerek. Türkiye olarak yüksek teknolojide dünyada söz sahibi olmak olmazsa olmalarımızdan..
Hedefimiz dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak ise yurtiçi kaynaklarımızın dışına çıkmamız lazım. Türk firmalarının etraf coğrafyasındaki kaynakları Türkiye'ye getirmelerini sağlayarak bu hedefe ulaşabiliriz. Gümrük Birliği anlaşması iyileştirilmeli. Günün ihtiyaçlarını karşılar hale getirilmeli. Teknik heyetler çalışıyor, Haziran'da bir araya gelinecek. AB Gümrük Birliği'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini kabul etti.

"BATAN KURUMLARA YÜKSEK NOT VERMİŞLERDİ"

Türkiye'ye not veren kurumlar şimdi yüzde 2,5 büyüme tahmini yapıyorlar. Bu kurumlar 2008 krizinden önce batan finans kurumları için de en yüksek notları vermişti. Türkiye ile ilgili yaptıkları tahminleri de son 10 yıldı hiç tutmuyor. Göreceksiniz Türkiye bu yıl yüzde 4 hatta biraz daha yüksek büyümeyi gerçekleştireceğiz.

"CARİ AÇIK 50 MİLYAR DOLARIN ALTINA ÇOK RAHAT İNECEK"

Yılsonu enflasyonun da yüzde 6 seviyesine düşmesini bekliyoruz. Haziran ayından sonra kurun enflasyon üzerindeki etkisi kaybolacak, böylece yılsonu hedeflerine doğru girilecek.
2,15-2,20 gibi kurlar ithalatı caydıracak ihracatı teşvik edecek oranlar. Böylece cari açığımız azalacak ihracat artacak.Cari açık yıl sonunda 50 milyar doların altına çok rahat inecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)