BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekçi'den yine kendine özgü eleştiri----

Zeybekçi'den yine kendine özgü eleştiri

Zeybekçi'den yine kendine özgü eleştiri
10 Mayıs 2014 - 11:08 www.finansgundem.com

Ekonomi kurumlarını kendine özgü üslubuyla eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den bir ilginç eleştiri daha geldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin büyüme rakamlarını aşağı doğru revize etmelerini eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak şunu söylüyorum: Yılın üçüncü çeyreğinde, Temmuz-Ağustos gibi göreceksiniz, tıpış tıpış o aşağıya doğru revize ettikleri büyüme rakamlarını yukarıya revize edecekler" dedi. Zeybekci bu yılın başında Merkez Bankası'nın dövize müdahalesini "Biraz salıvermek lazım" diye yorumlamıştı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Oruçoğlu Termal Otel’de düzenlediği '2023 Hedeflerimiz ve Türkiye Ekonomisi’ başlıklı toplantıya katıldı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye’nin büyümesi ile ilgili yanlış bir tutum içinde olduklarını söyleyen Bakan Zeybekci, "Standart And Poors, IMF, OECD gibi kuruluşlar, Türkiye’de 2014 yılının büyüme rakamlarını aşağıya doğru revize ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak şunu söylüyorum; yılın üçüncü çeyreğinde, Temmuz-Ağustos gibi göreceksiniz, tıpış tıpış o aşağıya doğru revize ettikleri büyüme rakamlarını yukarıya revize edecekler. Allah ömür verirse biz buradayız. Yaşarsak da göreceğiz. Onlar mı biliyor memleketin ekonomisini, yoksa biz mi biliyoruz?" dedi.

"BİRAZ SALIVERMEK LAZIM"

Nihat Zeybekci Ekonomi Bakanlığı görevini devraldıktan sonra kendi üslubuyla yurtiçi ve yurtdışı kurumlara eleştiriler getirmişti.  2013 yıl sonunda göreve gelen Zeybekci merkez bankası'nın Ocak ayındaki döviz müdahalesini "Biraz salıvermek lazım" diyerek eleştirmiş "Merkez’in müdahaleleri mutlaka olmalı. Ülkenin döviz ihtiyacını karşılamalı ve garanti altına almalı. Ama illa ki dövize müdahale ederek bunu düşürmek gibi gayreti olmazsa olmaz olmamalı. Merkez’in gücünü bütün dünya görüyor. Rezerv anlamda güçlü durumdayız. Bu güçlü ve sakin güçle etkili olabilir. Bence orada fazla acele etmemek lazım. Biraz salıvermek lazım" diye konuşmuştu.

Zeybekci Türkiye'nin not görünümünü düşüren Moody's için ise "sığ değerlendirme yapıyorlar" yorumunda bulunmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)