BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci'den Fitch açıklaması ----

Zeybekci'den Fitch açıklaması

Zeybekci'den Fitch açıklaması
05 Ekim 2014 - 11:24 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin, Fitch'in "Türkiye'ye yatırım yapılabilir" açıklamasıyla ilgili sorusunu yanıtladı

Denizli Valiliğinin Delikliçınar Meydanı'nda düzenlediği törende vatandaşlarla bayramlaşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin, Fitch'in "Türkiye'ye yatırım yapılabilir" açıklamasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Zeybekci, Türkiye ile aynı puanda ve aynı derecede olan 11 ülkeyi değerlendirdiklerini, Türkiye'nin bu ülkelerden ayrıldığını ve çok daha farklı bir noktaya geldiğini belirtti.

Türkiye'nin sağlam bir şekilde ve emin adımlarla yoluna devam edeceğini anlatan Zeybekci, şunları ifade etti: "Zaten Türkiye'nin gerçekleri, Türkiye'nin kredi derecelendirmesinin bunun çok daha üzerinde olması gerektiğini gösterir. Bizim için yapılan eksi veya artı yorumlar, uluslararası piyasalarda bir anlam ifade ediyor ama biz yolumuza bakacağız. Ülkemizi daha çok kalkındırmaya, daha çok yatırıma, ihracata yönlendireceğiz. Tabii ki enflasyonla mücadele için üretimi ve mal arzını artırarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiyemizin hak etmediği bir noktada olduğunu hep düşünüyoruz, inşallah daha iyi olacak.

"ENFLASYONLA KALICI BİR ŞEKİLDE MÜCADELEYE DEVAM"

Enflasyonda daha önde olan bir Türkiye için sürdürebilir bir şekilde devamlı olarak büyümesi, sürdürebilir olarak ihracatın büyümeye pozitif yönde katkı vermeye devam etmesi ve Türkiye'nin istihdamını artırmasının bizim için son derece önemli. Enflasyonla mücadelede, üretimi artırarak, enflasyonla kalıcı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Rakamlar hep sevindirici. Enflasyon rakamları, istihdamın artışı, büyümemiz ve tabii ki kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yaklaşımları da olumlu işaretler veriyor."  
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hukukçu05 Ekim 2014 12:34

    yahu birileri sayın bakana açıklasın. enflasyon mücadelesi kendi görev alanına girmiyor. adının ekonomi bakanı olması onu yanıltmasın, tcmb, bddk vs kurumlar hep ali babacana bağlı.