BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekçi'den dolar açıklaması----

Zeybekçi'den dolar açıklaması

Zeybekçi'den dolar açıklaması
07 Nisan 2017 - 18:32 www.finansgundem.com

Zeybekci, Suriye'de yaşananlar sebebiyle oluşan dolardaki hareketliliğin geçici olduğunu ve hafta başında normale döneceğini ifade etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin Suriye operasyonu ve doların yükselmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, "Bu saldırı, müdahale bu sözle söylenenlerin bir tık üzeridir. Arkasının geleceğini ve köklü bir çözüm geleceğinin, oradaki zulmün biteceğinin göstergesi değildir. Doların yükselmesi bir iki günlük spekülatif harekettir" dedi.

Denizli'de referandum çalışmaları yürüten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mikro kredi kullanan girişimci kadınlarla kahvaltı programında buluştu. Program sonunda ABD'nin Suriye operasyonu ve doların yükselişe geçmesi ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Suriye yönetiminin katliamdan, çocukları ve bebekleri katletmekten vazgeçeceğine inanmadığını belirten Zeybekci, bu saldırının sözde kalan şeylerin bir tık ilerisi olduğunu kaydetti.

Zeybekci, "Suriye'de kimyasal bir katliamdan sonra, yüz binlerce masum insanı katlettikten sonra, daha doğrusu o coğrafyanın sözü ile söyleyeyim, Basra harap olduktan sonra sadece bir gösteriş olsun diye, Suriye'de askeri hava üssün Amerika tarafından bombalandığını duyduk. Bu sıfır mıdır, bir şey ifade etmez mi, hayır ifade eder, ama bu, bundan sonraki katliamları önleme etkisi olur mu, ben zannetmiyorum. Suriye yönetiminin böyle bir katliamdan vazgeçeceğini, masum insanları katletmekten vazgeçeceğini zannetmiyorum. Bunun ciddi engelleyici bir etkisini olacağını zannetmiyorum. 5-6 yıldan beri yüz binlerce masum insanı, çocuk, bebek, yaşlı insan katledilirken, sadece sözde kalan şeyler var. Bu saldırı, müdahale bu sözle söylenenlerin bir tık üzeridir. Arkasının geleceğini ve köklü bir çözüm geleceğinin, oradaki zulmün biteceğinin göstergesi değildir" dedi.

"Dolar hafta başında rahatlayacak"

Doların tekrar yükselişi ile ilgili de konuşan Bakan Zeybekci, "İnşallah 16 Nisan ile ilgili olumlu gelişme mutlaka ve mutlaka gerçekleşecek. Aldığım teknik bilgilere göre, Türk varlıklarına yoğun bir talep var. Türk kağıtlarına, Türk senetlerine, Türk hazine bonolarına yoğun bir yabancı talep var. Bu arada bir şekilde, son bir defa döviz ile ilgili spekülatif adımları, son bir iki defa denemek gibi bir gayretleri var. Hafta başından itibaren çok farklı bir şekilde rahatlayacağına inanıyorum. Türkiye'nin bu spekülatif hareketleri geri bırakacağına inanıyorum. Tüm göstergelerimizle, gerek kurda, gerek faizde, gerekse uluslararası tahvilde Türk ürünlerine olan talebin artarak, yükselerek devam edeceğine inanıyorum. Onun için bunların geçici olduğuna, bunların bir iki günlük olduğuna inanıyorum. Tabi diğer taraftan bahane bulmak isteseniz her türlü bahaneyi buluyorsunuz. Vay, işte Amerika'nın Suriye'ye müdahalesi böyle algılandı, şöyle algılandı. Ama şunu söyleyeyim, Türkiye 16 Nisan'dan sonra sağına soluna, arkasına bakmadan, güçlü adımlarla, bir daha istikrarla tereddüde düşmeden, öngörülük ile ilgili bir şey yaşamadan yoluna devam edecek" diye konuştu.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF GENÇAĞ21 Nisan 2017 15:27

    bu konularda iyimser olmakzorundayız ve ekonomi dunyası yavaş kendisinibulacaktır......

  • Mg07 Nisan 2017 21:11

    Konuştukça konuşuyor...ama sadece güldürüyor!

  • YORUM 07 Nisan 2017 20:29

    HERKES DOLAR ALSIN BU ADAM NE ZAMAN DOLAR DÜŞECEK DESE HEP DOLAR YUKARI ÇIKIYOR

  • Haramzadeler07 Nisan 2017 20:22

    Bunlara paranızı kaptırmayın dolar falan düşmicek ve paranızı mutlaka bankadan çekin sakın bankada dolar tutmayınnn kaptırmayın paranızı bunlara

  • Şefik Emre07 Nisan 2017 20:22

    2.94 de köpük var. Dediler. 3.94 e kadar gitti. Spekülatif dediler. Geri döndü . Madem köpük, spekülatif ve saire. Neden 2.94 ün altına geri gelmiyor. 3,55 e kadar geldi. Biz buna düzeltme diyoruz. 3.94 den geri dönerken 3.59 a kadar gelir demiştim. 3.55 e kadar geldi. 4 pips hata . E o kadar kusur kadı kızında da olur. Şimdi diyorum ki 3.94 ü kırarsa, 4.50-4.60 yi görebilir. geri çekilmeler de 3.90 - 4,00 e bağlarız.

  • Ali Ergül 07 Nisan 2017 20:11

    Bu muhtereme kalsa döviz 2 seviyelerinde olması gerek. Çok komik konuştukça dövizi olanlar coşuyor. Bir de söyleyeyim bu zat, TC'de ekonomi bakanı..

  • hayri07 Nisan 2017 18:55

    dolr düşecek dedikçe yükseliyor mübarek

  • Bika07 Nisan 2017 18:54

    2016 yılı haziran ayında Zeybekci, dolar 2,94 olduğunda dolardaki artışı "yüzde 10 köpük var" diye değerlendiriyordu. Dolarından vazgeçmeyenler köpüklü Türk kahvesini içiyorlar.

  • fidel07 Nisan 2017 18:53

    hee öyle canım öyle