BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Suriyeli çalıştıranların ürünlerine kota kalksın----

Zeybekci: Suriyeli çalıştıranların ürünlerine kota kalksın

Zeybekci: Suriyeli çalıştıranların ürünlerine kota kalksın
12 Temmuz 2016 - 07:59 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çin'in Şangay kentinde yapılan G20 Ticaret Bakanları Zirvesi'nde Türkiye'de bulunan Suriyeli göçmenler sorununun çözümü için çarpıcı bir öneride bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünyanın 20 gelişmiş ülkesine, "Belli oranda Suriyeli işçi çalıştıran firmaların ürünlerinin ülkelerinize girişinde vergi ve kotaları kaldırın. Avantajlı giriş sağlayın" dedi. Zeybekci, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SONUÇ BİLDİRGESİNE GİRDİ
Göçmenler konusunun Türkiye'nin girişimi ile G20 Sonuç Bildirgesi'ne girdiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, "Bu önerimiz özellikle Kanada ve Hollanda tarafından desteklendi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza bu gelişmeyi anlatacağız" diye konuştu.

MISIR'LA YAKIN TEMAS
Türkiye ve Mısır'ın ortak ekonomik menfaatleri bulunduğunu vurgulayan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki günlerde Mısır ile yakın temaslarımız olacak. İki ülkenin ekonomi bakanları olarak önümüzdeki günlerde masaya daha pozitif şeyler koyacağız." Türkiye'nin Çin ile ticaret açığının bire on düzeyinde olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Türk ürünlerine konulan yüksek tarife dışı engellerin kaldırılmasını talep ettik. Türk tarım ürünlerinin önündeki ihracat engelleri kaldırılmalı" dedi.

RUSYA İLE BÜYÜK AÇILIŞ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile temaslar ve önümüzdeki dönemde atılacak adımlar için de şunları söyledi: "Tataristan'ın başkenti Kazan'da Türk firmalarının 3 milyar dolara yakın yatırımları var. Burada, Şişecam ve Kastamonu Entegre'nin bir açılışı var. 25 ya da 26 Temmuz'da yapacağız bunu. İki tarafın ekonomi ve enerji bakanları mutlaka bu açılışa katılacak. Rus tarafı bizden daha iştahlı. Tarım, sanayi, hizmetler, müteahhitlik sektörlerinde kış ortamından hızla bahar ortamına bir geçiş sağlayacağız. Çünkü bu problemli dönem Türkiye'ye bir, Rusya'ya üç zarar verdi."

TTIP'SİZ GÜMRÜK BİRLİĞİ DE OLMAZ
Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ile ilgili olarak da konuşan Bakan Nihat Zeybekci, "Biz TTIP'in bir parçası değilsek Gümrük Birliği'nin sürdürülmesi anlamsız' diyoruz. Türkiye dahil olmazsa 3.5 milyar dolar kaybımız olacak. Ancak dahil edilirse 50 milyar dolar kazanacak" diye konuştu.

Zübeyde Yalçın/Sabah

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)