BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Piyasayı zorlayamazsınız, imkanlar belli----

Zeybekci: Piyasayı zorlayamazsınız, imkanlar belli

Zeybekci: Piyasayı zorlayamazsınız, imkanlar belli
21 Temmuz 2017 - 12:57 www.finansgundem.com

Faizlerin olması gerekenden yüksek olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "Piyasaları çok fazla zorlayamazsınız, elimizdeki imkanlar belli" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zeybekci, "Faizler olması gerekenden yüksek, TCMB'nin bununla mücadele gücü ve hareket alanı var; ortam olgunlaştığında gerekli adımları atmaktan çekinmeyecektir" dedi.

"Piyasaların şu anda faizle ilgili güçlü bir aşağı yöneliminin başlamadığını, bir direnç noktasında olduğunu görüyoruz" diyen Zeybekci, "Faizlerin düşürülmesiyle ilgili piyasaları çok fazla zorlayamazsınız, elimizdeki imkanlar belli. Mevduatın ve kredinin üzerindeki kamu maliyetine bakılmalı, ben orada iyileştirme yapılabileceğini görüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, mevduat faizlerinin düşürülmesiyle ilgili olarak ise, yapılacak iyileştirmede kullanılacak araç karşılık oranları ve vergilerin düşürülmesi olabilir.

Zeybekci şöyle devam etti: "TCMB ve hükümetin işbirliğiyle paranın maliyetinin düşürülmesiyle ilgili hangi adımların atılacağını söyleyemem ama öyle bir iklim olacak ki adımlar atılacak" (Reuters)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)