BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekci, Moody's'in kararına tepkisini sürdürdü----

Zeybekci, Moody's'in kararına tepkisini sürdürdü

Zeybekci, Moody's'in kararına tepkisini sürdürdü
09 Haziran 2018 - 18:12 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci Moody's'in bankaların kredi notunu düşürmesi kararına tepkisini sürdürerek, "Moody's'in bu söylemiş olduğu şeyi anlamak mümkün değil. Direkt suçüstüdür bu" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in bankaların kredi notunu düşürmesine ilişkin tepkisini sürdürdü.

"Takibe almadığı, kredi notlarını düşürmedikleri ülkelerden bahsedeyim" diyen Bakan Zeybekci, "Polonya yüzde 4,1. İspanya yüzde 5,6. Rusya yüzde 9,5. Portekiz yüzde 11,8. Bulgaristan yüzde 13,2. İrlanda yüzde 13,6. İtalya yüzde 17,3. Yunanistan yüzde 36,3. Geri dönmeyen kredilerin milli gelire oranı Türkiye'de yüzde 1,5. Moody's'in kredi notunu düşürdüğü o bankacılık sistemimizin en önemli performansı bu. Ödenmeyen kredilerin milli gelire oranı, en yakın takipçimiz Hollanda yüzde 5,3. İspanya yüzde 10,1. Rusya 9,5. Portekiz 15,6. İrlanda yüzde 8. İtalya yüzde 11. Yunanistan yüzde 55. Almanya'dan da iyiyiz, Fransa'dan da iyiyiz, İngiltere'den de iyiyiz burada. Bütün bunların olduğu bir yerde böyle bir noktada Moody's'in bu söylemiş olduğu şeyi anlamak mümkün değil. Direkt suçüstüdür bu" ifadelerini kullandı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika09 Haziran 2018 20:12

    Tahsili gecikmiş alacaklar varlık yönetim şirketlerine satılıyor. Geri dönmeyen kredilerin milli gelire oranı bu nedenle düşük görünüyor. Diplomalı ekonomistlerin çalıştığı Moody's buna kanmaz.