BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: MİT'in işi onları dinlemektir----

Zeybekci: MİT'in işi onları dinlemektir

Zeybekci: MİT'in işi onları dinlemektir
30 Ağustos 2014 - 15:06 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarını değerlendirdi

30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra valiliği ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Enflasyon ve cari açığın son derece önemli olduğuna dikkati çeken Zeybekci, "Enflasyonla mücadeleden asla taviz vermeden; ama mücadeleyi ekonomiyi yavaşlatarak, durgunlaştırarak, talebi baskılayarak, iç piyasayı baskılayarak değil, arzı arttırmakla, daha çok üreterek, daha çok yatırım yaparak, daha çok büyümeyle, istihdamla ve ihracatla mücadeleyi önemsiyoruz. Enflasyonla mücadele Türk ekonomisi için önemlidir ama birinci sırada değildir. Birinci sırada devamlı büyüme yani sürdürülebilir devamlı büyüme, ihracata dayalı büyüme ve istihdam var. Bunlar son derece önemlidir. Önümüzdeki dönemde inşallah ekonomi politikaları ve kadrolarında bu devamlılıkla, başta Cumhurbaşkanı ve yeni hükumetin yeni heyecanıyla biraz daha farklı olacak, farklılaşacaktır” dedi.

Yeni dönemde, ağırlıklı olarak ihracata dayalı, talebi artırarak değil arzı artırarak büyüyerek daha çok istihdam ve yatırımlarla enflasyonla mücadele edileceğini kaydeden Bakan Zeybekci, şu anda ihracatın içindeki yüksek teknoloji payının yüzde 4 seviyesinde olduğunu, bu oranı en kısa sürede yüzde 15'lere çıkaracak yeni bir model oluşturduklarını söyledi.

‘MİT DE ALMANLARI DİNLEMELİ’

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği yönündeki iddialara da değinen Zeybekci, "Eğer Alman istihbaratı Türk istihbaratını dinliyorsa, Türk istihbaratının da işi onu dinletmemektir. Karşılığında da onları dinlemektir. Her ne kadar müttefik, dost olsak da bu konudaki anlayışım budur. Ama eğer Türk hükümetini, başbakanını, dinlemek gibi bir talimatla bu işler yapıldıysa bu dostluğa ve müttefikliğe asla yakışır şey değildir. Benim anlayışım bu şekilde, yani dinletmeyeceksin" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)