BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekci: Faiz yüzde 7'nin altında olmalı----

Zeybekci: Faiz yüzde 7'nin altında olmalı

Zeybekci: Faiz yüzde 7'nin altında olmalı
24 Şubat 2015 - 21:09 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TCMB'nin faiz indirimi kararını değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimine ilişkin "Merkez Bankası'nın kararında cesaret görmedim. Türkiye'de politika faizi yüzde 7'nin altında olmalı. Üst bant ise yüzde 10'un altında olmalı" diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Üst bantta 50 baz puanlık indirim oldu ama beklentilerimizi karşılamadı daha cesur indirim bekliyorduk" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Işık katıldığı bir televizyon programında Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını değerlendiren Işık, şunları kaydetti:

"Faizin Türkiye ekonomisine etkisi açısından üst bandına odaklanıyoruz. Faiz ne kadar yüksek olursa reel sektörün finansmana erişimi zorlaşıyor, maliyetleri yükseltiyor, yaşanan fiyat artışı enflasyona yansıyor. Üst bantta 50 baz puanlık indirim oldu ama beklentilerimizi karşılamadı daha cesur indirim bekliyorduk. Şubat enflasyonunu görmek soğukların gıdaya etkisini görmek istemiş olabilirler 50 baz puanı yeterli bulduğumu söyleyemem, Merkez Bankası'nın daha cesur adımlar atması gerektiğini baştan beri söylüyoruz."

Işık, finans sektörünün Faiz tavrını eleştirerek, "Finans sektörünün çok fazla sesi çıkıyor, sanki ne derse o olacakmış gibi bir hava oluşturuluyor, sürdürülebilir büyüme ancak ve ancak reel sektörle olur. Reel sektörü daha fazla üretime, yatırıma teşvik edecek bir politika ile faiz oranlarının belirlenmesini istiyor ve bekliyoruz, sadece finans sektörünün yönlendirdiği değil de reel sektörü dikkate alarak kararların alınmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)