BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Böyle ilkellik olmaz----

Zeybekci: Böyle ilkellik olmaz

Zeybekci: Böyle ilkellik olmaz
01 Mayıs 2014 - 09:09 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dzi ve filmlerde kullanılan mozaikleme konusunun peşini bırakmayacağını söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, film ve dizilerdeki reklamları önlemek amacıyla yapılan mozaikleme konusunda, “Böyle bir ilkellik olmaz. Yaz bitmeden bu işi sonuçlandıracağız” dedi. Yasal bir düzenleme gerekmeyebileceğini ifade eden Zeybekci, “Yapımcı şirketlerle görüşmeden önce kurumlarla biraraya geleceğim. Buzlamayı RTÜK ve Rekabet Kurulu’yla konuşacağız” dedi.
Daha sonra da markalarla bir araya geleceklerini belirten Zeybekci, “Bu sorunu kısa sürede halledeceğiz çünkü hükümetimizde de başta Başbakanımız olmak üzere ‘Bunu kim yaptı?’ der gibi birbirimize bakıyoruz, ‘Nasıl bu hale geldi?’ der gibi bir haldeyiz, düzeltmemiz lazım” diye konuştu.
PEŞİNİ BIRAKMAM
Körfez coğrafyasını dolaştıkça, dizi alanında Türkiye’nin ne kadar avantajlı olduğunu gördüklerini dile getiren Zeybekci, “Bizim burada star olmuş bir sanatçımız dizide uçağa biniyor, uçağın üzerinde örneğin ‘Ispanak Havayolları’ yazıyor. Çünkü normal bir havayolu şirketi ismi yazamıyorlar” dedi. Zeybekci, o sanatçının bindiği uçağın üzerinde yerel bir havayolu şirketi isminin yazılması durumunda, inanılmaz bir reklam olabileceği görüşünü savunarak, şöyle konuştu:
“Dubai, Katar ya da Türki Cumhuriyetlerde markalarımız var. Ben filmi, dizileri kullanmayacağım da neyi kullanacağım? Oralarda reklam yapmayacağım da nerede yapacağım? Nasıl ki yabancı filmlerde giyim, müzik konularında tüketim alışkanlığı belirleniyorsa, Türkiye de etki alanında tüketim alışkanlıklarını belirlemeli. Bence birisi kuyuya bir taş atmış ve şimdi nasıl çıkaracağız durumu var. Ama ben bunun peşindeyim, bir an önce çıkaracağız.”
KÖTÜ ALIŞKANLIKLANI MOZAİKLEMEYE DEVAM
İçki, sigara gibi maddelerle ilgili buzlamanın da artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Zeybekci, “Bazı yabancı filmlerde uyuşturucu kullanarak, rezil bir hayat yaşayan insanın o halini göstermek insanlarda merak uyandırabilir. Diğer konuda özgürlüğü destekliyorum ama bu da dikkate alınmalı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)