BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekci: AB'nin 19 ülkesinden daha hızlı büyüdük----

Zeybekci: AB'nin 19 ülkesinden daha hızlı büyüdük

Zeybekci: AB'nin 19 ülkesinden daha hızlı büyüdük
01 Nisan 2017 - 07:43 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 2016'nın tamamında gösterdiği performansla dünyanın en büyük 17'nci ve Avrupa'nın ise en büyük 6'ncı ekonomisi konumunda yer aldığını kaydetti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 2016'nın tamamında gösterdiği performansla dünyanın en büyük 17'nci ve Avrupa'nın ise en büyük 6'ncı ekonomisi konumunda yer aldığını kaydetti. Zeybekci, "Yüzde 2,9 'luk büyüme oranı ile de AB ülkelerinin 19'undan daha hızlı senelik büyüme oranı ortaya koyduk" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2016 yılı büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Zeybekci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre Türkiye'nin 2016 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 3,5 oranında büyüdüğünü, yılın tamamında ise yüzde 2,9 oranında büyümeyi başardığını kaydetti.

Bu haliyle Türkiye'nin, dünyanın en büyük 17'nci ve Avrupa'nın da en büyük 6'ncı ekonomisi konumunda olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin bu başarısı; hiçbir surette taviz vermediğimiz reform politikalarımızla, titizlikle takip ettiğimiz makroekonomik disiplinimizle ve dünyanın dört bir yanında iş yapmaktan kaçınmayan yürekli ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin ve girişimcilerimizin imzasıyla tescillenmiştir. 2016'nın son çeyreğinde yüzde 3,5 düzeyinde bir büyüme oranı elde eden Türkiye, birçok gelişmiş ülke ortalamasını geride bırakan bir performans ortaya koymuştur.Ülkemiz 2016'nın son çeyreği itibariyle, resmi olarak verisi açıklanmış olan Avrupa Birliği üyelerinden 23 tanesinden daha hızlı büyümeyi başarmıştır.

Ülkemiz adı geçen dönemde hem Avrupa Birliği ortalamasının (yüzde 1,5) hem de Avro Bölgesi ortalamasının (yüzde 1,3) üzerinde büyümüştür. Benzer şekilde ekonomimiz G20 ülkeleri (yüzde 3,1) ile OECD ortalamasının (yüzde 1,7) oldukça üzerinde bir performans ortaya koymuştur.

2016 yılındaki ekonomik büyüme performansımız, birçok gelişmiş ülke grubu ortalamasının da oldukça üzerindedir. AB ülkelerinin 19'undan daha hızlı senelik büyüme oranı ortaya koyduk."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir01 Nisan 2017 09:36

    ben bir vatandaş olarak hiç büyüdüğümü alım güçün yükseldiğini görmüyorum. aksine daha da zor bir yaşam sürdüğümü görüyorum tek sorun bende değil tüm halk da bu durumda gördüğüm. ortada bir yalancı var malesef...