BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginlerle yoksulları ayıran 11 alışkanlık----

Zenginlerle yoksulları ayıran 11 alışkanlık

Zenginlerle yoksulları ayıran 11 alışkanlık
24 Nisan 2023 - 18:25 www.finansgundem.com

Zenginler ve yoksullar arasındaki temel fark, genellikle alışkanlıklarında ve zihniyetlerinde yatar. Bu nedenle servet yaratmak için çok çalışmak değil, bu alışkanlıklara sahip olmak önemlidir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finansal okuryazarlık, servet yaratmanın temel taşıdır. Önemli olan ne kadar para kazandığınız değil, onu nasıl kazandığınız, yönettiğiniz ve büyüttüğünüzdür. Zengin ve yoksul arasındaki fark da genellikle bu alışkanlıklarda ve zihniyette yatar.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kendi kendine milyoner olanların alışkanlıklarını anlayıp benimseyerek finansal geleceğinizi dönüştürmeniz mümkündür. Kısacası finansal özgürlük, çok çalışmak ya da şanslı olmak gibi diğer faktörlere kıyasla daha çok hayatı yaşayış ve algılayış şeklinize bağlıdır.

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trade U’da yer alan bu makalesi, zengini yoksuldan ayıran 11 alışkanlığı ve finansal okuryazarlığı benimsemenin sizi refaha nasıl götürebileceğini irdeliyor.

Zengin insanlar hayatlarını kendilerinin yarattığına inanma alışkanlığına sahiptir; yoksul insanlar ise hayatın başlarına gelenler olduğuna inanma alışkanlığına sahiptir

Zengin insanlar, kaderlerinin kontrolünün kendilerinde olduğunu bilirler. Koşulları şekillendirmeye ve arzu ettikleri hayatı yaratmaya inanırlar. Öte yandan, yoksul insanlar genellikle kendilerini koşulların kurbanı olarak görürler ve durumlarını değiştiremezler. Büyüme zihniyetini benimsemek, hayatınızın sorumluluğunu üstlenmenize ve sürekli gelişme için çabalamanıza olanak tanır.

Zengin insanlar hedef oluşturma alışkanlığına sahiptir; yoksul insanların ise koşulların onları kontrol etmesine izin verme alışkanlıkları vardır

Net hedefler belirlemek, zenginler arasında yaygın bir alışkanlıktır. İyi tanımlanmış hedeflere sahip olmanın, odaklanmalarını ve ilerlemelerini sağlamalarına yardımcı olduğunu bilirler. Bununla birlikte, yoksul insanlar, geleceklerini proaktif olarak şekillendirmek yerine durumlara tepki vererek, yaşamdaki olayların eylemlerini dikte etmesine izin verme eğilimindedir. Zenginlik oluşturmak için finansal hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için özenle çalışmak çok önemlidir.

Zengin insanların büyük düşünme alışkanlığı vardır; yoksul insanların ise küçük düşünme alışkanlığı vardır

Zengin insanlar büyük hayaller kurmaktan korkmazlar. Önemli başarıların iddialı hedefler gerektirdiğini bilirler. Yoksul insanlar ise tam tersine isteklerini sınırlama ve sıradanlıkla yetinme eğilimindedir. Büyük düşünme alışkanlığını benimsemek, finansal başarıya ulaşma olasılığınızı artırır.

Zengin insanlar fırsatlara odaklanma alışkanlığına sahiptir; yoksul insanlar ise daha çok engellere odaklanır

Zengin bireyler, her zaman değer yaratmanın ve zenginliği artırmanın yeni yollarını arayan fırsat arayan kişilerdir. Bununla birlikte, yoksul insanlar, başarı fırsatlarını fark etmelerini engelleyebilecek sorunlara ve engellere odaklanma eğilimindedir. Fırsat odaklı bir zihniyet geliştirerek servet peşinde koşarken zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenebilirsiniz.

Zengin insanlar alışkanlıkla diğer zengin ve başarılı insanları model alır; yoksul insanlar ise zengin ve başarılı insanlara kızma ve onları kıskanma eğilimindedir

Başarılı insanlar, zaten zenginliğe ulaşmış olanlardan öğrenecekleri çok şey olduğunu bilirler. Zenginlerin alışkanlıklarını, stratejilerini ve zihniyetini inceler ve taklit ederler. Öte yandan yoksul insanlar, zenginlere karşı genellikle küskünlük ve kıskançlık beslerler. Bu da onların değerli dersler almalarını engeller. Kendinize akıl hocaları ve rol modeller arayın ve onların başarılarından ve başarısızlıklarından dersler çıkarın.

Zengin insanlar alışkanlıkla kendilerini ve işlerini pazarlayıp satarlar; yoksul insanlar ise satış ve promosyonun kötü olduğunu düşünür

Zenginler, işlerini ve kendilerini tanıtmanın öneminin farkındadır. Yoksul insanlar ise genellikle satışları ve terfiyi olumsuz görerek kendi başarılarının önüne set çekerler. Kendi kendini tanıtma ve pazarlamayı finansal hedeflerinize ulaşmak için temel araçlar olarak benimseyin.

Zengin insanlar sonuçlara göre ödeme alır; yoksul insanlar ise zamanlarını satarak para kazanmayı seçer

Zengin insanlar, girişimcilik ve yatırım gibi sonuç odaklı çabalardan gelir elde etmeye odaklanır. Para karşılığı alım satım süresinin kazanç potansiyellerini sınırladığını bilirler. Bununla birlikte, yoksul insanlar genellikle belirli bir ücret karşılığında çalışmayı seçerler, bu da onların mali bağımsızlığa ulaşmalarını engelleyebilir. Zamanınızı satmak yerine değer yaratmaya ve sonuçlar aracılığıyla gelir elde etmeye odaklanın.

Zengin insanlar nakit akışı sağlayan varlıklar yaratma alışkanlığına sahiptir; yoksul insanlara ise işverenlerinin nakit akışı sağlayan varlığı olma alışkanlığına sahiptir

Zengin bireyler, pasif gelir yaratan varlıklar inşa etmeye ve edinmeye öncelik verir ve finansal geleceklerini güvence altına almak için birden çok nakit akışı yaratmanın gücünü anlarlar. Yoksul insanlar, aksine, genellikle bir gelir kaynağı olarak yalnızca işlerine güvenirler ve bu da onları ekonomik dalgalanmalara karşı savunmasız bırakabilir. Kalıcı zenginlik oluşturmak için nakit akışı olan varlıklara yatırım yapma alışkanlığınızı geliştirin.

Zengin insanlar net değerlerine ve nakit akışlarına odaklanır; yoksul insanlar ise çalışma gelirlerine odaklanmayı seçer

Net değer ve nakit akışı, zenginler için mali sağlığın temel göstergeleridir. Net değerlerini artırmanın ve pozitif bir nakit akışını sürdürmenin servetlerini büyütmek için gerekli olduğunu bilirler. Bununla birlikte, yoksul insanlar, varlık ve yükümlülüklerin önemini göz ardı ederek, yalnızca çalışma gelirlerine odaklanma eğilimindedirler. Sağlam bir finansal temel oluşturmak için net değer ve nakit akışı oluşturmaya odaklanın.

Zengin insanlar alışkanlıkla öğrenir ve büyürler; yoksul insanlar ise zaten her şeyi bildiklerini düşünür

Sürekli öğrenme, varlıklı bireyler için başarının mihenk taşıdır. Bilginin güç olduğunu anlarlar ve finans, yatırım ve iş anlayışlarını genişletmeye ve büyütmeye çalışırlar. Yoksul insanlar ise genellikle her şeyi bildiklerine inanırlar, bu da büyümelerine engel olabilir ve finansal başarıya ulaşmalarını engelleyebilir. Kendinize hayat boyu öğrenmeyi taahhüt edin ve en son finansal stratejiler ve fırsatlardan haberdar olun.

Zengin insanlar yatırım, iş ve varlıklar yoluyla paralarını kendileri için çalıştırırlar; yoksul insanlar ise paraları için çalışır

Son olarak, zengin insanlar paralarını kendileri için çalıştırma konusunda çok başarılıdırlar. Pasif gelir yaratan ve zamanla değer kazanan işletmelere, gayrimenkullere ve finansal araçlara yatırım yaparlar. Öte yandan yoksul insanlar, yatırımların ve varlıkların gücünden yararlanmadan genellikle paraları için çalışırlar. Gelir getiren varlıklara ve fırsatlara yatırım yaparak paranızı sizin için çalıştırmayı öğrenin.

İşte yılbaşından bu yana en çok zenginleşen milyarderler

 

Buffett’ın ortağı açıkladı: Z kuşağı nasıl zengin olur?

 

Ölümsüzlük hayali zenginlerin iştahını artırdı

 

Zengin olmak için 4 şeyi hayatınızdan çıkarın

 

Yalnızca zenginlerin bildiği yatırım sırları

 

Zenginlerin 8 büyük sırrı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)