BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Zenginlerin yurt dışında en az 200 milyarı var"----

"Zenginlerin yurt dışında en az 200 milyarı var"

Zenginlerin yurt dışında en az 200 milyarı var
19 Nisan 2022 - 07:30 www.finansgundem.com

Mülkiyeliler Birliği'nin Ankara'daki Ekonomik Kriz konulu konferansa katılan CHP'li Kuşoğlu, "Bu dönem zenginlerin yurt dışında en az 200 milyar doları var. Bunun 100 milyarı gelsin Türkiye'yi abad ederiz" dedi


CHP'nin idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İstanbul Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye'deki ekonomik sıkıntının basit bir kriz değil ‘buhran' olduğunu söyledi. Bu buhranın nasıl atlatılacağının çözümünü siyaset kurumunun bulması gerektiğini kaydetti. Çözüm için gerekli finansal kaynağın nerede aranması gerektiğine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

‘BORÇ PARAYI KAÇIRDILAR…'

“Bunlar bu dönemde borçlandılar ama ağırlıklı olarak borçlandıkları parayı, döviz getirecek alanlarda değil inşaat sektöründe kullandılar. Türkiye, aldığı borcu ödeyemez duruma geldi. Buna ilave olarak bu dönemde zengin edilenler, bizim (beşli çete) dediklerimiz dahil olmak üzere iktidar tarafından kayrılanlar, o dövizleri aldı yurt dışına götürdü. Şu anda yapılan hesaplara göre yurt dışında en az 200 milyar dolarları var. Bu para kaçırıldı. Bunun 100 milyar dolar gelsin Türkiye'yi abat ederiz.”

‘ÜRETİP HAKÇA PAYLAŞALIM…'

CHP kurmayı, yaşanan buhrandan nasıl çıkılacacağına ilişkin çözüm önerilerini ise “Öncelikle güven ortamının yaratılması, demokrasinin tesis edilmesi gerekiyor. Dört ayaklı bir çözüm önerimiz var; adaleti, can ve mal güvenliğini, demokrasiyi, hakça paylaşımı sağlamak lazım. Yani üreten, zenginleşen ve sosyal adaleti sağlayan bir Türkiye oluşturmak zorundayız” diye açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 20 Nisan 2022 12:20

    Camur at izi kalsin.Herzamanki gibi asilsiz,belgesiz algi yaratmaktan bikmadiniz.

  • bilinen gerçek19 Nisan 2022 11:16

    Bunun takibini ve ikinci ülkelerle ilgili girişimlerinizi şimdiden yapınız ki iktidara geldiğinizde bu soygun düzeninden kaçırılan paraları tekrar ülkemize getirmek için, laf değil icraat zamanı muhalfet çok çalışmalı.  Gelecek nesillerimizi bile borç batağına sokan 20 yıldır devam eden bu düzenin yıkımının korkunçluğu iktidar değişince çok açık ve net ortaya çıkacak ki hepimiz kahrolacağız.