BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZenginlerin yeni yatırım hedefi startuplar----

Zenginlerin yeni yatırım hedefi startuplar

Zenginlerin yeni yatırım hedefi startuplar
08 Ekim 2021 - 18:08 www.finansgundem.com

Varlıklı ailelerin servetlerini yöneten aile yatırım firmaları girişim sermayesi yatırımlarını 418 milyar dolara yükseltti. Zengin yatırımcılar teknoloji ve finans alanındaki startuplara yöneliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en zenginleri giderek daha fazla startup şirketlerine yatırım yapmaya başladı. Bloomberg International’ın haberine göre sermaye şirketi SVB Capital ve varlık danışmanlığı şirketi Campden Wealth’in araştırmaları zenginlerin aile yatırım ofisleri ve girişim sermayesi fonları üzerinden start-up’lara daha fazla fon sağladığını gösterdi.

İki firmanın Perşembe günü yayınladığı bir yatırım raporunda aile yatırım ofislerinin 31 Ağustos’a kadar dünya çapında yapılan 23 bin girişim sermayesi anlaşmasının %4,2’sini karşıladığını gösterdi. Bu pay on yıl öncesinin iki katından daha fazla.

Start-up anlaşmalarına yatırılan toplam sermaye bu yıl Ağustos sonu itibarıyla 418 milyar dolara ulaştı. Söz konusu miktar 2020’nin tamamında 333 milyar dolar seviyesindeydi.

Araştırma bu yıl ankete katılan 139 zengin aile ve aile yatırım ofisinin çoğunun genellikle fonlar ve doğrudan anlaşmaların bir tür karışımıyla startup şirketlerine yatırım yaptığını ortaya çıkardı. Ancak zenginlerin daha yakın dönem anlaşmalarını kendi başlarına yapma eğiliminde olduğunun dikkat çektiği belirtiliyor.

Raporda startup yatırımlarının yavaşlayacağına dair bir işaret görülmediğinin altı çiziliyor.

Ankete katılan tek aileli yatırım ofisleri bir müşteri için ortalama 989 milyon dolar yönetiyor. Birden fazla müşterisi olanlar aile yatırım ofisleri ise genellikle 1,9 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu oluyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre son yıllarda bilinirliği giderek artan aile yatırım ofisleri büyük ölçüde teknoloji ve finans alanındaki start-up yatırımlarıyla servetlerini artırmayı hedefliyor.

Start-uplara doğrudan yatırım yapan aile yatırım ofisleri arasında ünlü moda devi Chanel’in sahibi Alain ve Gerard Wertheimer’ın servetini yöneten Mousse Partners da yer alıyor. 2020'nin başından bu yana aile yatırım firması; iletişim platformu MessageBird, catering şirketi Butler Hospitality ve fitness firması Tonal’a melek yatırımcı olarak destek oldu.

Bazı aile yatırım ofisleri de girişim sermayesi alanına odaklanmak için kendi şubelerini de kuruyor. Mısır'ın milyarder Mansour ailesinin yatırım şirketi Man Capital, dört yıl önce 1984 Ventures firmasını kurdu. San Francisco merkezli firmanın internet sitesine göre firmanın portföyünde sağlık teknolojileri firması Deepscribe ve internet giyim mağazası Curtsy’nin de dahil olduğu iki düzineden fazla startup bulunuyor.

Ünlü oyun firması haftada 4 günlük mesai düzenine geçiyor

 

Merkez bankalarının büyük hatası

 

Yatırımcıların yarısına yakını o altcoini Bitcoin'e rakip görüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)