BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZenginlerin serveti 80 trilyon dolara ulaştı----

Zenginlerin serveti 80 trilyon dolara ulaştı

Zenginlerin serveti 80 trilyon dolara ulaştı
29 Haziran 2021 - 12:06 www.finansgundem.com

Korona virüsle mücadelenin damgasını vurduğu 2020 yılında dünyadaki milyonerlerin sayısı ilk kez 20 milyonun üstüne çıktı. Milyonerlerin toplam serveti ise 80 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı.

Dünyada net serveti 1 milyon doların üstündeki kişilerin sayısı geçen yıl yüzde 6,3 artarak 20 milyon 800 bine yükseldi.

Danışmanlık şirketi Capgemini'nin analizine göre milyonerlerin toplam servetinin tutarı ise yüzde 7,6'lık artışla yaklaşık 80 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Bu gelişmede, özellikle borsadan elde edilen gelirlerdeki artışın etkili olduğu belirtiliyor.

Dünyada en fazla milyonerin bulunduğu ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya, Almanya ve Çin olarak sıralandı. Bu dört ülkedeki milyonerler, dünyadaki toplam milyonerlerin yüzde 63'ünü oluşturdu.

Almanya'daki milyonerlerin sayısı ise 69 bin 100 kişiyle yüzde 4,5 oranında artarak 1,5 milyonun üstüne çıktı. Almanya'daki milyonerlerin toplam serveti yüzde 6,8'lik artışla 5 trilyon 850 milyar dolara yükseldi.

En büyük artış ise en az 30 milyon dolarlık net servete sahip olan ve "süper zenginler" olarak tabir edilen kesimde gerçekleşti. Korona virüs pandemisinin hakim olduğu 2020 yılında dünyadaki süper zenginlerin sayısı da yüzde 9 oranında arttı.

Pandemi önlemleri gevşedi, ultra zenginler komşuya akın etti

 

Türkiye'nin en zengini İstanbul

 

Pandeminin kaybedenleri fon yöneticilerini zengin etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)