BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZenginlerin riski sevme oranı: % 82----

Zenginlerin riski sevme oranı: % 82

Zenginlerin riski sevme oranı: % 82
10 Aralık 2013 - 07:50 www.finansgundem.com

Yapı Kredi, bin özel bankacılık müşterisinin davranışlarını ölçtü. Riski sevenlerin oranı % 82

Yapı Kredi Özel Bankacılık "davranışsal finans" ile müşterilerinin eğilimlerini tespit etmeye başladı. TÜBİTAK ve Koç Üniversitesi desteğiyle yapılan çalışma ile geliştirilen 'Seyir Defteri' projesinde ilginç sonuçlar çıktı. 1.000 özel bankacılık müşterisi üzerinde yapılan çalışmaya göre, yüzde 82'lik bir oranın risk alma iştahının yüksek olduğu ortaya çıktı.

BANKAYA YAYILACAK

Çalışmada, müşterilerin geçmiş işlemleri ve 18 sorudan oluşan Finansal Davranış Formu'na verdiği yanıtlar alındı. Sonuçta orta-yüksek riski sevenlerin oranı da yüzde 36 çıktı. Yapı Kredi Özel Bankacılık Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, "Müşterilerin aslında farkında olmadan düşündüklerinin aksine karar aldıkları da ortaya çıktı. Yatırım ürünlerini değiştirenler de oldu" dedi. 30 bin müşteriden binine bu projeyi uyguladıklarını ve tamamına yayacaklarını söyleyen Tüylü, daha sonra bankanın 50 bin-500 bin TL üstü segmenti olan kişisel bankacılığa da bunu uygulayacağını belirtti. Tüylü, 26 milyar liralık özel bankacılık büyüklüğüne ulaştıklarını da açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)