BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaZenginler yoksullardan daha uzun yaşıyor----

Zenginler yoksullardan daha uzun yaşıyor

Zenginler yoksullardan daha uzun yaşıyor
26 Temmuz 2021 - 09:54 www.finansgundem.com

ABD’de yapılan bir bilimsel araştırma, zenginlerin yoksullardan daha uzun yaşadığını, orta yaşta bankada para biriktirmenin ömrünüze ömür katacağını gösterdi.

Northwestern Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma zenginlerin yoksullara oranla daha uzun yaşadığını ortaya koydu. Daily Mail gazetesine göre, Illinois’deki Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılar, 25 yıl boyunca ABD’deki 5 bin 400’den fazla insanı izleyerek, servetleri ve yaşamlarıyla ilgili verileri analiz etti.

Ortalama yaşı 46 olan katılımcılara ilişkin bilgiler 1994 ile 1996 yılları arasında toplandı ve 2018’de yaklaşık beşte birinin öldüğü öğrenildi.

Araştırmacılar, tasarruf edilen her 36 bin sterlinin (49 bin dolar) 24 yılda ölüm riskini yüzde beş oranında azalttığını ortaya koydu.

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi’nde (JAMA) yayınlanan araştırmanın baş yazarı Dr. Eric Finegood, “Bulgular, uzun bir yaşamın anahtarlarından birinin, size daha iyi bakım, yiyecek ve dinlenmek için daha fazla zaman sağlayacak ilgili sağlık yararlarında yatabileceğini gösteriyor” dedi.

Dr. Finegood, gelir eşitsizliğini azaltmaya yönelik hükümet politikalarının genel nüfus üzerinde sağlık açısından önemli yararları olacağını da söyledi.

Zenginlerden ucuz krediye hücum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)