BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZenginler ölümsüzlüğün peşinde----

Zenginler ölümsüzlüğün peşinde

Zenginler ölümsüzlüğün peşinde
19 Eylül 2021 - 08:58 www.finansgundem.com

Ölümsüzlük yakında bilimsel açıdan bir ihtimal olarak ortaya çıkabilir. Ama dünyanın süper zenginleri sonsuza kadar yaşamanın kapılarını arayabilmek amacıyla şimdiden yatırımlara başladı bile

Tüm dünyadan milyarderler, iktidar sahipleri ve ünlüler, yaşlanma karşıtı yenilikçi teknolojilere ve günün birinde insanların sonsuza kadar yaşamasını sağlamaya yönelik ilginç tedavilere önemli miktarlarda paralar aktarmaya başladı. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikalı oyuncu Steven Seagal, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, teknoloji girişimcisi Elon Musk ve pek çok diğer teknoloji yöneticisi, yaşlanmanın nedenlerini geciktirmeyi ve hatta insanın biyolojik saatini geri çevirmeyi hedefleyen projelerin içinde yer alıyor.

‘Organlar yenilenebilir’
Kimi uzmanlar, insanların 2050 yılında ölümsüzlüğü başarabileceğini öne sürerken, hayatı uzatmak amacıyla uygulanan tedaviler, kan değişiminden yenileyici ilaçlara kadar geniş bir alanı kapsıyor. Her geçen gün ortaya çıkan yeni, kimilerine göre tuhaf fikirler arasında yapay mekanizmalarla bazı vücut organlarının tamamının değiştirilmesi ya da “teorik düzeyde de olsa” potansiyel olarak insan zihninin ölümsüz bir robot vücuduna yüklenmesi gibi üzerinde ciddi ciddi çalışmalar yapılan fikirler bile var.

Gençlerden kan nakli!
Hayatı uzatmak amacıyla geliştirilen belki de en tuhaf fakat çığır açma potansiyeline sahip metotlardan biri de yaşlanma sürecini durdurabilmek için gençlerden kan alıp enjekte etme uygulaması. ABD’nin San Francisco şehrindeki bir start-up şirketinin yaptığı ve 100’ün üzerinde kişinin yer aldığı klinik deneyde, yaşlı hastalar için kan nakli yapılıyor. Tüm prosedür 6 bin 200 sterline mal olurken, yaş ortalaması 60 yaşında olan hastalara, sağlıklı yaşayan gençlerden alınan 2.5 litre plazma enjekte ediliyor. Söz konusu plazma, tüm diğer hücreler alındıktan sonra kalan sıvı kan unsurundan oluşuyor. Bahsi geçen ABD’li klinikte çalışan bilim insanı Jesse Karmazin, “The Sunday Times” gazetesine, deneyin ilk sonuçlarının heyecan verici olduğunu belirterek “Bu, dış görünüm, diyabet, kalp ya da hafıza gibi konularda gelişme sağlanmasına yardımcı olabilir. Tüm bunların ortak nedeni de yaşlanma zaten. Bunun ölümsüzlük sağlayacağını söyleyemem fakat ama ölümsüzlüğe aslında yakınlaşıyoruz” dedi.

‘2050 yılında mümkün olabilir’
Gelecek bilimi alanında çalışan saygın isimler arasında yer alan Dr. Ian Pearson, İngiliz “The Sun” gazetesine, insanların sonsuz yaşama çok yaklaştığını, 2050 yılında da bunun gerçekleşebileceğini öne sürüyor. Pearson, ömrü uzatmanın yollarından birinin de, biyoteknoloji ve tıp alanındaki çalışmalar olduğunu belirterek, hücrelerin yaşlanmasını engelleyen ya da yaşlanmayı geri çeviren genetik mühendisliğin yanı sıra, hayati organların yenileriyle değiştirilmesinin de önemli bir metot olduğunu ifade ediyor.

Tüm dünyadan pek çok bilim insanı laboratuvarda insan organları geliştiriyor ya da 3 boyutlu yazıcılara canlı hücreler ekleyerek organ geliştirme üzerinde çalışıyor. Dr. Pearson’ın ömrümüzü uzatmak için en çok umutlu olduğu yol ise “robotlar.” Bir başka deyişle, zihnimizi bir makineye bağlayarak bulut teknolojisinde yaşayabileceğimiz
bir ortam.

Tüm bunların yanında küçük bir not verelim: Son 200 yıl boyunca, tıp ve bilimdeki gelişmeler sayesinde ortalama yaşam süresi iki katına çıktı. Örneğin İngiltere’de ortalama yaşam süresi 1800’lü yıllarda 40 iken, bugün 80 yaşa kadar uzadı.

Kuzey Kore lideri 100 yaşı hedefliyor
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un (37) da ömrünü uzatmak için yoğun tedaviler gördüğü haberleri basına yansımaya devam ediyor. Kuzey Kore’nin liderleri Kim Jong-un, Kim Jong-il ve Kim II-sung’un sonsuzluk çabaları için bir “Uzun Ömür Merkezi” kurduğu bilgisi de verilirken, burada pek çok tedavi uygulandığı belirtiliyor. Amerikan CNN’in bir haberine göre, yararlı ve besleyici gıdalarla beslenen genç insanlardan kan alınarak, Kuzey Kore’nin “Ebedi Başkanı”na naklediliyor.

Gençlik hapları üreten şirketle bağlantısı varmış
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in (68) de yaşlanma karşıtı gençlik hapları üreten ve 20 ila 30 yıl içinde insan ömrünü 130 yıla uzatmayı hedefleyen bir şirketle ilişkisi olduğu belirtildi.

En zenginlerden iddialı yatırımlar
ABD’li milyarder iş insanı ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın (50) “Neuralink” şirketi, beyin-makine arayüzü üzerinden kullanılan teknolojilerle insanları entegre etmeyi hedefliyor. Elon Musk, böylesi bir teknolojinin eninde sonunda insanların kendilerini kopyalayabilecekleri bir sisteme dönüşebileceğini, vücut öldükten sonra bile hayatın bir yönüyle devam edebileceğine inanıyor.

Bir başka ABD’li teknoloji milyarderi Jeff Bezos’un (57) da yaşlanmayı durduracak yeni araştırmaları desteklediği haberleri medyaya yansıdı. Nobel ödüllü bilim insanı Shinya Yamanaka’nın da dahil olacağı belirtilen ve yaşlanma karşıtı çalışmalar yapan bir şirketin büyük yatırımcılarından biri ise Rus-İsrail asıllı milyarder Yuri Milner.

Jeff Bezos'tan 'ölümsüzlük' için yeni yatırım

Gizemli ‘Ölümsüzlük İksiri’ bulundu

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)