BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginler miraslarını neye göre bölüştürüyor?----

Zenginler miraslarını neye göre bölüştürüyor?

Zenginler miraslarını neye göre bölüştürüyor?
20 Ekim 2022 - 15:42 www.finansgundem.com

UBS’in yakın zamanlı bir anketine göre servet sahibi aileler miras kararlarında oldukça değişken davranıyor. Yüksek bir miras payına sahip olmak için sahip olunması gereken en önemli yetenekse güvenilirlik


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük bir ailenin mirası söz konusu olduğunda güvenilir ve ilgili bir insan olmak beklenenden olağanüstü bir getirinin kapılarını açabilir. İsviçre bankası UBS’in yakın zamanda gerçekleştirdiği bir anket zengin ailelerin miras paylaştırma planlarına ilişkin ilginç gerçekleri ortaya koydu.

Bloomberg’ün haberine göre en az 1 milyon dolarlık yatırıma dönüştürülebilir varlığı olan dünya çapında 4.500 aile ile yapılan anket zenginlerin miras planlarını neye göre düzenlediğine dikkat çekiliyor.

Katılımcıların üçte ikisi varlıklarını ailelerine bölüştürmekte zorlandığını belirtiyor. Söz konusu zenginlerin yarısı mirasçılarının ne kadar servete sahip olduğunu dahi bilmediğini söyledi. Yine neredeyse aynı orandaki katılımcı mirasçılarının tüm servetlerini nerede sakladığını bilmediklerini söylüyor. Miras bekleyenlerin %42’si ise güncel vasiyetnamelere sahip olmadıklarını belirtiyor.

Miras dağılımındaki oranların eşit olmama gerekçeleri ise oldukça çeşitli. Yüzde 80'lik bir kesim, daha yakın ilişkileri olduğu için bazı mirasçıları diğerlerine tercih etmeyi seçtiklerini söyledi. Katılımcıların dörtte üçü, bazı mirasçıların parayı daha iyi yöneteceğine güvendiği için tercihte bulunduğunu belirtiyor. Katılımcıların %74’ü ise oldukça basit bir cevap veriyor: “Bana bakabilmek için daha fazla sorumluluk aldılar.”

Karma aileler içinse sorun diğerlerine göre çok daha belirgin. Söz konusu ailelerin %87’si varlıklarının adil bir şekilde bölüştürülmesi konusunda zorlanıldığını belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre haberde katılımcıların basit ama potansiyel olarak hassas bir çözümü vurguladıkları görülüyor. Büyük çoğunlukla hem mirasçılar hem de servet sahipleri için daha açık iletişime sahip olmanın çok daha faydalı bir yöntem olacağı belirtiliyor.

Zenginlerin kıyamet günü için yaptırdığı sığınaklar ifşa oldu!

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

CEO’ların ihtiyaç duyduğu 4 yetenek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)