BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZengin yatırımcıların yeni hedefi yüksek riskli krediler----

Zengin yatırımcıların yeni hedefi yüksek riskli krediler

Zengin yatırımcıların yeni hedefi yüksek riskli krediler
19 Ağustos 2021 - 18:09 www.finansgundem.com

Merkez bankalarının piyasa destekleri sabit gelir yatırımlarının getirilerini azaltıyor. Varlıklı yatırımcılar gelir oranlarını artırabilmek için riskli kredilere yöneliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek risk yüksek kazanç vadeden özel sektör kredileri zengin yatırımcıları hedef alıyor. Küresel yatırım şirketleri Blackstone Group, Carlyle Group, Apollo Global Management ve diğer benzeri birçok firma bankaların dokunmayacağı orta ölçekli şirketlere kredi yatırımı yapılması için yeni ürünler sunmaya başladı. Bloomberg International’ın haberine göre, zengin yatırımcıları bu tip yatırımlara çağıran nedense %8’in üzerindeki yıllık getiri ihtimalleri. Tahvil piyasasında şirket tahvillerinin getirilerinin negatif olması ve söz konusu yatırımların ilk maliyetlerinin nispeten düşük olması zengin yatırımcıları cezbediyor.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Robinhood gibi komisyonsuz borsa ticaret uygulamaları sayesinde perakende yatırımcıların halka arz şirketlerinden Dogecoin’e kadar her alanda var olduğu piyasalarda söz konusu yatırım hamleleri daha geniş çaplı bir finansal demokratikleşmenin işaretlerini taşıyor.

Halka açık hisse senedi ve tahvil piyasalarından farklı olarak, özel sektör kredilerindeki risk göreceli bir likidite eksikliğidir. Zira halka açık bir pazarda, borsa yatırımcıları daha düşük fiyatlarla bile olsa neredeyse anında satış yapma yeteneğine sahip olabiliyor. Ancak özel kredilerde kredi sağlayan kimseler genellikle kredi vadesi bitene kadar kredilerini tutarlar. Bu da söz konusu yatırımın kısa vadede paraya çevrilmesini zorlaştırır.

Yatırım danışmanlığı şirketi ProVise Management Group Finansal Planlama Direktörü Paul Auslander, "Endişelerin şu yönde: Bir müşteri getiri arıyorsa ve bir yerde ABD Hazinesi'den çok daha yüksek verim vaat ediliyorsa bunun bir nedeni vardır o da risklerin artmasıdır" dedi.

Bankalar için söz konusu krediler sadece riskli oldukları için tercih edilmiyor değil. Piyasa düzenleyicileri tarafından konulan sermaye şartları da bankaların bu kredi yatırımlarından uzak durmasına neden oluyor.

Yeni ürünlerin perakende yatırımcı talebini çekeceğine inanmak için ciddi sebepler söz konusu. Merkez bankalarının salgın sonrası ekonomiyi desteklemek için faiz oranlarını baskılaması sabit gelirli yatırımlardaki verimleri tarihi derecede düşük seviyelere yaklaştırdı. Müşterileri genellikle emeklilik fonları, bağışlar, sigorta şirketleri ve egemen varlık fonları olan özel sermaye şirketleri dahi günümüzde varlıklı yatırımcıları kendilerine çekmeye başlıyor.

Örnek vermek gerekirse Blackstone, geleneksel olarak kurumsal yatırımcılarla sınırlı olan hedge fon ürünleri olan özel gayrimenkul yatırım fonlarını ve daha uzun vadeli geri çekilme fonlarını bireysel yatırımcılara açtı.

Blackstone fonunun bazı sınıfları sadece zengin yatırımcıların bile ulaşabileceği boyutta. Fona uygun yatırımcıların, en az 250.000 dolara sahip olmaları veya brüt yıllık gelirleri en az 70.000 dolar ve net servetlerinin en az 70.000 dolar olması gerekiyor. Blackstone fonunun ortak hisselerine yapılan minimum ilk yatırım, izahname başına 2.500 dolar.

Blackstone'un Özel Servet Yönetimi Çözümleri Küresel Başkanı Joan Solotar, "Yatırım fırsatını görüyoruz ve yatırımcı talebinin orada olduğuna inanıyoruz. Günümüzdeki piyasa ortamı geleneksel bir sabit gelir portföyünün gerekli verimi sağlamasını zorlaştırıyor" ifadelerine yer verdi.

ABD ekonomisinde yüzde 6'lık büyüme tahmini

 

Şirketlerin iklim mücadelesi düzenleyicilerin radarında

 

Wall Street’te ‘Kara Pazartesi’ korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)