BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZengin ve varlıklı arasındaki fark nedir?----

Zengin ve varlıklı arasındaki fark nedir?

Zengin ve varlıklı arasındaki fark nedir?
15 Eylül 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Varlıklı olmak, sahip olduğunuz paranın miktarıyla değil, dilediğiniz şeyi dilediğiniz zamanda yapabilmenizle alakalıdır. Son cümleyi baştan söylemek gerekirse, zengin insanların aksine varlıklı insanların daima bir planı vardır.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Paul Sullivan on üç yıl önce The New York Times'ta "Varlıklı olmak anlamlıdır" köşesini yazmak için işe alındığında, Amerikalıların varlıklı olmakla ve varlıklı insanlarla ilişkileri hızlı bir değişim geçiriyordu.

Sullivan, “2008 yılında iş için görüşmeye gittiğimde Bear Stearns'in iflas ettiği gündü. Lehman Brothers çöktüğünde bana ‘Varlıklı olmak anlamlıdır’ sütununu oluşturabileceğim söylendi” diyor.

Cnbc’den Ryan Ermey’nin haberine göre, o zamandan 2021 yılı Ekim ayındaki son köşe yazısının yayınlanmasına kadar Sullivan, yatırımcıların bu ülkede varlıklı olmanın ne anlama geldiğini çevreleyen değişken tutumları kataloglama konusunda sağlam bir sicil kaydı oluşturmuştu. Sullivan, varlıklı olmanın gerçekten ne anlama geldiğini yazılarıyla anlamaya ve anlatmaya çalıştığı bu sürede elde ettiği en büyük çıkarımın, “Zengin insanlarla varlıklı insanlar arasındaki çizgiyi her zaman çizdim” diyerek açıklıyor.

İster öğretmen olun ister milyarder olun, siz de varlıklı olabilirsiniz

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Sullivan, bazı okuyucularını hayal kırıklığına uğratarak, varlıklı biri olmayı bir dolar miktarı olarak değil, tasarruflarınızın yapmanıza izin verdiği şeyler açısından tanımlıyor. Sullivan, “İster bir öğretmen ya da ister bir milyarder olsun, varlıklı olduğunu düşündüğüm tüm insanlar, bir şey yapmak istediklerinde bunu yapabilen insanlardı” diyor. Sullivan, şirketiyle Big Mac'lerin konulduğu plastik kapaklı kapları icat eden milyarder iş adamı Jon Huntsman'ın yanı sıra, birikimleri kendisine istediğini satın almasına izin veren emekli bir öğretmen olan kendi teyzesini ‘varlıklı’ olarak tanımlıyor; teyzesinin canı ne zaman isterse ailesini ziyaret etmek için seyahat edebildiğini de eklemeden geçmiyor.

Denklemin zengin ama varlıklı olmayan tarafında Sullivan, muhtemelen çok sayıda hedge fon yöneticisi bulabileceğinizi söylüyor. “Bir ton para kazanıyorlar, ancak aynı zamanda yüksek oranda kaldıraçlı da olabilirler” diyor ve bu, kağıt üzerindeki paralarının çoğunun ödünç alınan parayla yatırım yapmaktan geliyor olabileceği anlamına geliyor.

“Kendi finansal kararları üzerindeki kontrol eksikliği, aslında varlıklı olmadıklarının da önemli bir göstergesi” diyen Sullivan ekliyor, “Hayat onlar için seçimler yapacak.”

Milyarderler gösteriş için para harcar mı?

Sullivan'ın yazılarının büyük kısmı ya yüksek vergi dilimlerindeki insanların kullanabileceği finansal haberlere ya da orta sınıfların ultra zenginlerden iyi bir şekilde yararlanabileceği para derslerine odaklanıyordu. Ama Sullivan'ın hikayesinin üçüncü bir türü olan ve ‘röntgenci’ adını verdiği hikayeler, onu, göz kamaştırıcı derecede pahalı hobilere sahip yüzde 1’lik kesime yöneltti.

Beş haneli egzersiz rejimleri ve özel spor araba yarışı kulüpleri dünyasında Sullivan geniş bir hoşgörüyle karşılanıyordu. Sullivan’ın yapmak istediğinden yüzde yüz emin olduğu tek şey özel bir jete sahip olmak ve onunla uçmaktı. Sullivan, gerçekten bir jet sahibi olmak isteyip istemediği konusunda ayrıntılı bilgi vermese de konuyla ilgili raporları, maliyet bilincine sahip milyarderlerin charter uçtuğunu gösteriyor.

Sullivan, onlar hakkında tutkulu değilseniz, zenginlerin hobilerinin maliyetini ve harcanan emeği haklı çıkarmanın zor olduğunu söylüyor. "Goldman Sachs'ta çalışmaktan Tampa Bay Rays'in sahibi olmaya giden yolculuğun baş aktörü Stuart Sternberg ile konuşan Sullivan, “Zenginlik harika olmalı diye düşünüyorsunuz ama bir ekibe sahip olmanın paradan çok daha büyük anlamları var” diyor.

Sullivan, “Para, insanın içindeki romantizmin bir kısmını alıyor. Büyük yatları olan adamlarınkini bile. Süper varlıklı olmadıkları sürece, doğru mürettebata sahip olduklarından emin olmak için yatları kiralamaya çalışıyorlar. Ben ise sanırım 300 fitlik bir yata sahip olmak yerine, 300 fitlik bir yatı olan bir arkadaşım olmasını tercih ederim” diye ekliyor.

Varlıklı biri için bunları söylemek kulağa basit gelse de, ne kadar kazandığını, ne kadar tasarruf ettiğini, evin ne kadara mal olduğunu bilmek önemli. Bu sıkıcı bir egzersiz olabilir ama bu egzersizle insanları her zaman şok edebiliyorsunuz

Varlıklı insanların 1 numaralı alışkanlığı: Planınız olsun ve her şeyi yazın

Sütunu yazdığı süre boyunca Sullivan, Amerika'daki varlıklı olma hali hakkında yaklaşık 5 bin kişiyle konuşuyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu kolektif para bilgeliği havuzundan aldığı 1 numaralı tavsiye, oldukça basit bir fikre dönüşüyor: “Bir planın olsun ve her şeyi yaz.”

Sullivan, “Varlıklı biri için bunları söylemek kulağa basit gelse de, ne kadar kazandığını, ne kadar tasarruf ettiğini, evin ne kadara mal olduğunu bilmek önemli. Bu sıkıcı bir egzersiz olabilir ama bu egzersizle insanları her zaman şok edebiliyorsunuz” şeklinde konuşuyor.

Sullivan, “Süper varlıklı insanların kendileri adına not tutan yardımcıları elbette var ama onlar da bu notları okumayı kesinlikle ihmal etmiyorlar. En varlıklı ve en başarılı insanların mutlaka bir planı oluyor. Ve bu plan kesinlikle katı olmuyor. Düzenli olarak planlarına bakıyor, onu revize ediyor ve nerede durduklarını daima biliyorlar” diyor.

Sullivan, her şeyi yazarak sizin de, kendisinin ‘kontrol odağı’ dediği şeyin yani istedikleri şeyler için özgürce harcama yapabilen varlıklı insanlar arasında yaygın olan ‘paraya dair yönelimin’ de başlangıcını oluşturabileceğinizi söylüyor.

Sullivan, “Ne kadar kazandığınızı, neyle yaşamanız gerektiğini ve paranızın nereye gittiğini biliyorsanız, finansal geleceğinizi inşa etmek için bir temele sahipsiniz demektir” diyor.

ABD enflasyonu zenginlere yaramadı: Bir gecede milyonları eridi!

 

Asyalı zenginler nereye yatırım yapıyor?

 

Ultra zenginlerin sıradan hayatı

 

Zengin arkadaşlar edinmek çocukları daha başarılı kılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)